FC Tempo Praha

A tým: Vydřená výhra v Chabrech

15.10.2023 22:12   redakce  

O vítězství 2:1 v Dolních Chabrech rizhodl v nastavení Petr Viktorin.

Měli jsme velkou motivaci vyhrát, abychom odčinili domácí porážku se Zličínem. V cestě nám však stál velmi těžký terén a houževnatý soupeř, kterému sice chybělo několik hráčů, ale nechybělo mu odhodlání a bojovnost. Od úvodních minut jsme si vytvořili převahu a trpělivou hrou jsme čekali na šanci. Těch nakonec několik přišlo, ale skóre se neměnilo. Šanci Pytlíčka zablokovala obrana, dorážku stejného hráče zastavilo břevno po teči obránce a v největší šanci našeho týmu mířil vedle Babický. To nás mohlo mrzet, protože Chabry v nastaveném čase kopaly nepřímý kop po naší nedisciplinovanosti a obrovský závar nakonec naše obrana s Pacovským uhájila.

A tým: SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 1:2 (0:0) A tým: SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 1:2 (0:0)

Po přestávce se pokračovalo podle stejných not. Domácí kompaktně bránili a bojovali, ale nám se nakonec podařilo otevřít skóre. Ling se prosadil přes obránce, za obranou našel volného Sedláře, který si sice ideálně nezpracoval míč, ale dobíhající Babický svojí umístěnou střelou doprostřed branky prostřelil Provazníka - 0:1. Bohužel nám vedení nevydrželo dlouho, protože jsme si velmi špatně předali hráče v pokutovém území a osamocený Štěpán Veselý hlavičkoval přesně - 1:1. Tohle by se nám určitě stávat nemělo, obzvlášť, když nás vedoucí branka stála tolik úsilí.

Nic se s tím ale nedalo dělat, a tak jsme museli pokračovat v tlaku na domácí tým. Střelu Kloučka zablokovala obrana, po centru Valty nádherně hlavičkoval Schwank, ale Provazník fantastickým zákrokem vytáhl míč na rohový kop. Když se nepískal pokutový kop na Viktorina k překvapení i domácí lavičky, vypadalo to, že zápas bude směřovat k remíze. Náš záložník se ale zdravě naštval a zápas rozhodl. Trajhan zahrál rohový kop, odražený míč vystřelil Hampapa, jeho tečovaný pokus si chladnokrevně zpracoval na prsa Viktorin a propálil brankáře domácích, a naše radost tak mohla vypuknout naplno - 1:2.

Trenér Petr Vanko: "Strašně důležitá výhra. Potřebovali jsme to po minulém týdnu, ale nebylo to lehké. Chabry jsou sice v tabulce dole, ale v posledních utkáních už si zvykli na přebor a zlepšují se. Navíc se hrálo na strašném terénu, který je snad s naším hřištěm a ČAFCou nejhorší v Praze. Snažili jsme se prosadit trpělivou hrou, což se nám celkem i dařilo, ale velmi mě mrzí inkasovaná branka na 1:1. To se nám prostě stát nesmí a bylo to naprosto hloupé. Jsem velmi rád, že hrajeme vždy až do úplného konce a celý tým ukazuje obrovskou vůli rozhodovat i v závěru. Samozřejmě branky v nastavení jsou vždy trochu o štěstí, ale myslím, že jsme si za celý průběh zápasu tři body zasloužili."

Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 1:2 (0:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:51)