FC Tempo Praha

A tým: Mrzutá prohra v derby

23.10.2023 0:26   redakce  

Poprvé v sezóně jsme vyšli střelecky naprázdno a Braník si odváží výhru 0:1. Sestřih a hodnocení uvnitř článku.

Zápas začal podle očekávaného scénáře. Braník se zakopal před pokutovým územím a my jsme byli v držení míče. Do scénáře ale bohužel vstoupila naše hrubka v rozehrávce, kterou z brejku vytrestal Benlalam - 0:1. Hostům narostla křídla a měli jsme pak velké štěstí, že Plíšek zasáhl včas a další zakončení se do branky nevešlo. Pak jsme se už více chopili iniciativy, ale bohužel k vyrovnání nevedly ani šance Valty, Kloučka či Babického.

O poločase jsme udělali dvě změny a další dvě rychle přišly. Bohužel nám to moc nepomohlo. Snažili jsme se dostat do tlaku, ale kompaktní obrana Braníka odolávala. Naopak jsme mohli inkasovat, ale měli jsme velké štěstí, když míč šel od tyče do tyče a ven z branky. Na druhé straně jsme si vypracovali minimálně pět šancí na vyrovnání, ale dnes nám prostě nebylo přáno. I kdybychom hráli do rána, tak bychom asi branku nedali. Braník tak uhrál překvapivý, možná trochu šťastný, ale vlastně zasloužený výsledek.

Trenér Petr Vanko: "Opět stejný scénář. Hloupě inkasujeme a pak honíme výsledek. Tentokrát jsme to nedohnali a musíme se už konečně poučit. Trochu mi chybělo i větší zaujetí se zápasem něco udělat. Čekal jsem, že budeme chtít rychle hrát, sbírat míče, ale byli jsme v takové divné letargii. Nezbývá než si sednout na zem a zase sbírat body po poctivém a pracovitém výkonu."

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 0:1 (0:1) Video ze zápasu