FC Tempo Praha

B tým: Benfica štikou soutěže?!

23.10.2023 22:30   Jan Míka  

Proti rezervě Újezdu Praha 4 dokráčeli Tempáci k jasné výhře 4:0.

Po již klasické facce od Dubče nas čekala rezerva divizního Újezda P4. Soupeř byl posilněn o několik hráčů prvního týmu, jednalo se však o hráče, kteří v divizi nastupují do zápasu spíše z lavičky.

Před slušnou diváckou kulisou jsme do zápasu vstoupili aktivně a už ve 2. minutě jsme po faulu na Ondráška měli zahrávat pokutový kop. Dle hlavní rozhodčí, která byla zástupkyní něžného pohlaví, to však bylo na penaltu málo. Následovala pasáž, kdy se hrálo spíše od vápna k vápnu, bez větších šancí na obou stranách. Účko, jak si soupeř říkal, vyznával podobný styl fotbalu jako jejich hlavní tým. Jednoduchost v obraně a přímočarost v útoku s podporou výborných standardních situací.

Po několika náznacích šancí na obou stranách se ve 30. minutě zrodila první branka. Kuba Havlíček si zpracovával balon v soupeřově vápně, došlo ke kontaktu s bránícím hráčem a dáma v černém rozhodla, že tohle už by na penaltu mělo stačit. Míka, vedeme 1:0.

Následně jsme vypadli z tempa a soupeř nás několika rohy uzamkl v našem pokutovém území. Vše jsme však i s trochou štěstí přečkali a naopak na druhé straně hřiště jsme si vytvořili velmi slibné brankové příležitosti. Ty jsme však bohužel neproměnili, a tak jsme šli do kabin s jednogólovým náskokem.

Černým puntíkem prvního poločasu je zlomenina nosu Vojty Mastného po nezaviněné srážce se soupeřem.

Do druhé půle soupeř nastoupil s vysunutým presinkem, což nám dělalo občasné problémy, zároveň to však po překonaní presující soupeřovi linie otevíralo možnosti k rychlým brejkům. Jeden takový proměnil bombou na přední tyč jeden z mnoha Havlíčků v našich řadách, Tomáš.

Soupěr následně ještě více otevřel hru a my dál mohli podnikat nájezdy do otevřené obrany. Opět jsme několik golových šancí neproměnili, přežili nebezpečné rohy soupeře a v 69. minutě potřetí udeřili. Parádní souhru po brejkové situaci zakončil golóvě Ondrášek. Bylo rozhodnuto. V poslední minutě ještě potvrdil po rohu střeleckou formu Štěpánek a uzavřel skóre zápasu na 4:0.

Před zápasem šly z trenérského štábu hlasy, že když se budeme držet kolem pátého místa, budou všichni spokojeni. Naší odpovědí byl týmový a obětavý výkon, kterým jsme dali najevo, že tajně pokukujeme výše a že můžeme být nečekanou štikou A třídy.

Teď se poctivě připravíme na pátečního soupeře z Dolních Počernic, kde je povinnost vyválčit tři body a poslední dvě podzimní kola nám ukážou, kam opravdu mohou směřovat naše ambice. Doufáme, že jakožto tým s aktuálně nejlepší formou v soutěži přilákáme na příští domácí zápas co nejvíce fanoušků.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Újezd Praha 4 B 4:0 (1:0)