FC Tempo Praha

U14: Otevřený svitavský autobus

24.10.2023 12:29   David Perl  

Zatím nejzataženější blok v soutěži nakonec Tempáci pokořili pětkrát.

Soupeř sice z dolní poloviny tabulky, ale jeho skóre naznačovalo, že překonat jeho obranu bude vyžadovat nemalé úsilí a trpělivost. To se v zápase potvrdilo bezezbytku. Asi zatím nejzataženější a nejurputnější obranný blok, kterému jsme v soutěži čelili, se nám podařilo otevřít až ve 22. minutě Hoďasem. Ani gól nepřinutil soupeře k jinému stylu hry, a tak jsme celý zápas dobývali obranný val. Někdy zcela neúspěšně a naivně, někdy lépe.

Všechny naše góly vlastně padly po akcích, na které se kluci mezi sebou upozorňovali, že by na takovýto styl hry měly platit. Standardky, křídelní akce, skryté prostrkávačky kolem vápna, náběhy za obranu z druhé vlny a střelba z dálky. Kromě toho posledního jsme si mohli odfajfkovat všechny body. Především pak vědomá spolupráce Andyho a Šímy při uvolnění prostoru a náběhu za obranu byla opravdu ukázková. Právě pro útočníky byl zápas těžký v tom, že neměli prostor pro náběhy za obranu, a tak museli spíš vytahovat bránící hráče a vytvářet tak prostor ostatním. Ne náhodou se tedy opět gólově prosadili všichni tři střední záložníci.

Těžký zápas to byl i pro Davída v bráně. Málo práce, ale když bylo potřeba vytáhnout robinzonádu při dorážce soupeře, byl připraven.

Pro diváka nepříliš atraktivní zápas, který ale klukům zase poskytl studijní materiál pro otevření zhuštěné obrany, skončil 5:0, a stále se tak držíme na prvním místě tabulky.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Svitavy 5:0 (3:0)