FC Tempo Praha

B tým: Osm branek na rozloučenou

18.11.2023 19:29   Michal Ondrášek  

Důležitá výhra v posledním zápase podzimu nás posunula na čtvrté místo. 

Zápas 13. kola se měl hrát v Počernicích, ale kvůli hroznému stavu hřiště se přesunulo o necelé tři týdny později na naši půdu. Předzápasové pokyny byly jasné. Nepodcenit soupeře, který je na dně tabulky, ale zároveň dostává málo branek. Taktika v šatně a rozcvička se míchala s dojmy ze sobotní rozlučky, ale to naše nasazení v zápase neovlivnilo.

Naše už klasické rozestavení 4:3:3 a vysoký presink nám hned ve druhé minutě přinesl branku na 1:0, kterou dal Klajbl. Brzký gól nás uklidnil. Naší dobrou rozehrávkou a kombinacemi jsme se dostali zanedlouho do vedení 2:0, kdy přízemní střelou do pravého rohu zvyšoval Sedlář. Ve 20. minutě jsme po lehkém podcenění dovolili soupeři snížit stav. Nutno podotknout s velkou dávkou štěstí, nikdo pořádně nevěděl, jak se míč nakonec dostal za brankovou čáru. O čtyři minuty později jsem ale po pěkné kombinaci využil přihrávku od Sedláře a nemýlil se. Branka na 3:1 nás hodila do prvotní pohody a poločas se dohrával v naší režii. Drželi jsme balón a soupeře k ničemu nepouštěli. Soupeř i sám sebe oslaboval, kdy chvíli hráli dokonce jen v deseti hráčích. Jednomu z hráčů se prý udělalo špatně, nikomu to neřekl a odešel. Poločas skončil za stavu 3:1.

O poločasové pauze byly instrukce jasné. Nepolevit a přidat další branky. To se povedlo kapitánovi Míkovi hned ze dvou penalt rychle po sobě, které s přehledem proměnil. První po faulu na Linga a druhá po zahrání rukou při centru z pravé strany.

Soupeř se nevzdával a minutu poté z rohu zkorigoval skóre na 5:2. My jsme měli i přesto více ze hry a tlačili neustále na soupeře. Soupeř hru více a více otvíral, čehož využil Ling a po sólu přes půlku hřiště nás poslal opět do čtyřbrankového vedení. Konec zápasu jsme dohráli s přehledem, kdy se nám povedlo ještě dvakrát skórovat. Svojí druhou branku v zápase přidal Ling a na konečných 8:2 dal pár vteřin před koncem Pfeifer do prázdné brány.

Díky této výhře se posouváme na 4. místo. Pouhé čtyři body na první příčku. Doufáme, že předvedenou hrou jsme fanoušky, kteří dorazili na úterní zápas během nudné reprepauzy, pobavili. Snad nás budou chodit podporovat i na jaře, kdy bude rozhodně o co hrát.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - Sokol Dolní Počernice 8:2 (3:1)