FC Tempo Praha

A tým: Konec v poháru

20.11.2023 12:43   redakce  

Loňský triumf v poháru neobhájíme, protože po domácí porážce 0:3 s Přední Kopaninou jsme vyřazeni.

Do utkání jsme nastoupili ve velmi omlazené sestavě a svůj debut v základní sestavě si odbyl dorostenec Moučka. Na hřiště se pak ještě dostali jeho kolegové z U19 - Klouček a Píša. Skóre sice vypadá jednoznačně, ale samotný průběh utkání takový rozhodně nebyl. V první polovině prvního poločasu ale byli hosté o něco lepší. Velmi jim pomohlo, že se velmi šťastně ujali vedení. Hollerbach běžel skoro přes půl hřiště s míčem a když se odhodlal k nepovedené střele, tak jsme mysleli, že je po nebezpečí. Bohužel jsme si však míč tečovali do vlastní sítě a bylo to 0:1. Vzápětí předvedli hosté krásnou kombinační akci, ale Razetto naštěstí v tutovce selhal. Další závar před naší brankou způsobil rohový kop a Kleček vykopával míč směřující do branky. Pak jsme se ale dokázali oklepat a do dvou tutovek se dostal Jaroslav Klouček, ale bohužel obě nedal. Zajímavá ještě byla střela Trajhana, ale bohužel jen těsně minula zadní tyč.

Ve druhém poločase jsme zabrali a Kopaninu jsme přimáčkli, ale bohužel jsme byli v zakončení velmi nepřesní, ačkoliv šance byly. Tomáš Havlíček a Pytlíček ve svých dobrých pozicích neuspěli a ani v závěru jsme z velkého tlaku branku nevytěžili. To hosté na tom byli úplně jinak. Urban vystřelil doprostřed branky a k naší smůle míč zaplaval tak, že vypadl Janu Havlíčkovi do branky - 0:2.  Definitivní podobu skóre pak určil Mainolfi, když střelou z půlky neomylně trefil od břevna do branky - 0:3. Na závěr ještě střílel Spizziri a po centru Bradáče byl zablokován Zelenka. Bohužel jsme trochu umřeli na šance, ale náš mladý tým proti silnému soupeři odchází se vztyčenou hlavou.

Trenér Petr Vanko: "Mrzí mě, že jsme vypadli, ale dnes jsme si vybrali i trochu smůly. Kopanina byla v plné síle a my jsme tým hodně omladili. Cením si, že kluci makali a drželi jsme s výborným soupeřem krok celý zápas. Pořád se ale musíme hodně učit v koncovce, protože z našich šancí by hosté minimálně tři branky vytěžili. Je to trochu frustrující prohrát po takových gólech, ale výkon je určitě příslibem dál."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 0:3 (0:1) Video ze zápasu