FC Tempo Praha

A tým: Nuda na Podolí

10.3.2024 21:54   redakce  

V prvním jarním kole se na Podolí zrodila bezbranková remíza 0:0. Ohlasy uvnitř článku.

Mnoho zajímavého k vidění bohužel nebylo. Měli jsme docela dobrý vstup do zápasu a v prvních patnácti minutách jsme se ocitli ve třech dobrých situacích. Tomáš Havlíček unikl obraně a střílel vedle, po pěkné kombinaci přes celé hřiště neprostřelil z brankového území těla před sebou Šmídek ani Krejčí. Domácí zahrozili také, ale průnik před Pacovského na poslední chvíli uhasil Babický. Pak se toho moc, co by stálo za řeč, neodehrálo, a šlo se do kabin.

Po přestávce měl velkou šanci Sedlář po geniálním pasu Trajhana, ale bohužel si šanci zmařil sám. Podolí se oproti prvnímu poločasu více zatáhlo, a tak se divák prakticky nudil (kromě střely Trajhana těsně vedle) až do samého závěru. V něm z dálky dvakrát zkusil Pacovského Chum, ale náš brankář byl na místě. Pak se ve velmi krkolomné pozici ocitl Štrajt a za cenu sebezničení se srovnal k míči a jeho hlavička šla těsně nad břevnem. Bohužel si ale asi zlomil zápěstí, tak přejeme brzké uzdravení. V nastaveném čase měl ještě velmi dobrou pozici Klouček, ale jeho zakončení jen dokumentovalo, jak moc špatnou formu jsme měli v ofenzivě a míč skončil snad deset metrů vedle. Šumník si tak za celý zápas prakticky nepřipsal zákrok a obrany předčily útok - 0:0.

Trenér Petr Vanko: "Byl to bojovný zápas, kde jsme sice měli víc hru pod kontrolou, ale chyběla nám nadstavba v útočné fázi. Tam určitě čekám, že budeme přesnější a nebezpečnější. Zároveň musíme hrát daleko trpělivěji a více otáčet hru, což nám ve druhém poločase sebralo hodně času, a Podolí tak získávalo naprosto lacině hodně míčů z naší rozehrávky a potřebný oddych. Bod je spravedlivý a musíme teď udělat maximum, abychom doma dokázali porazit rozjeté Kolovraty."



Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 0:0 (0:0) Video ze zápasu