FC Tempo Praha

A tým: Uvařené Kolovraty

17.3.2024 22:47   redakce  

Další gólově bohatý duel s Kolovraty jsme přetavili v první jarní výhru 4:1. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

A tým: FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 4:1 A tým: FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 4:1
Zápas začal slavnostním okamžikem, když se klub loučil s Viktorem Valtou, který nakonec oslavil vítěznou derniérou téměř devět let v dresu Tempa a byl u zrodu nové generace, která teď táhne áčko za nejvyššími příčkami.

Od prvních minut jsme měli převahu, ale hned na začátku jsme udělali chybu v rozehrávce a Ponert svou individuální akci završil skvělou finální přihrávkou na Bureše a hosté vedli 0:1. Dobývání hostující branky tak mohlo začít, ale rušno bylo na obou stranách. Pacovský předvedl velmi dobrý zákrok proti Kalendovi a nedobře nám bylo, když míč po závaru před naší brankou doskákal na tyč. Na druhé straně byl hodně na hraně atakován Sedlář, když se ocitl před Bébrem a po faulu na Šmídka se mohl kopat pokutový kop. Kdyby to bylo 0:2, bylo by to velmi těžké, ale naštěstí udeřilo na druhé straně. Kleček našel dlouhým pasem rozběhnutého Sedláře, jehož přihrávku stačil jen posunout Ponert, ale Rakušan v náběhu byl u míče včas a nemýlil se - 1:1.

Po přestávce náš tlak gradoval. Sílu nabral ještě po vystřídání, kdy unavená obrana hostí už vzdorovat nedokázala. Klíčová branka se zrodila po zajímavém sledu událostí. Nejprve šel sám Tomáš Havlíček, ale nakonec tísněn zakončil jen do Bébra. Vzápětí se dral do dobré pozice Hynek, ale Kleček výborným zákrokem nebezpečí uhasil. No a do třetice už zahřmělo. Ubránili jsme centr, Sedlář se neukvapil a posunul na Tomáše Havlíčka, který se zbavil dvou protihráčů a po jeho přihrávce šel sám na Bébra Pytlíček. Na bližší tyč mířil přesně a zápas se zlomil - 2:1. Během devíti minut jsme se valili za dalšími brankami a i když Kloučka zablokoval obránce, dlouho Kolovraty nevydržely. Po akci Trajhana udržel míč Sedlář a uvolnil Pytlíčka. Ten si sice situaci trochu zkomplikoval, ale nakonec se míč do branky došoural - 3:1. Definitivní podobu výsledku pak dal po výletě Hampapy Sedlář - 4:1, a završil tak výborný výkon svůj, i celého týmu. V závěru se pak ve své derniéře v tempáckém dresu objevil Viktor Valta, a závěrečný hvizd si tak mohl vychutnat s kapitánskou páskou na ruce.

Trenér Petr Vanko: "V prvním poločase jsme museli přečkat několik horkých chvil před naší brankou, ale naštěstí klíčové vyrovnání přišlo, a náš tlak se tak mohl stupňovat. Troufnu si říct, že jsme hosty doslova uvařili a vítězná branka utkání definitivně zlomila. Potěšila mě aktivita a pohyb celého týmu. Výhru jsme moc potřebovali a jsme za ní nesmírně rádi, protože Kolovraty měli dobrou sérii čtyř výher z posledních pěti zápasů."






Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 4:1 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:42)