FC Tempo Praha

Viktor Valta se rozloučil s áčkem

19.3.2024 9:21   redakce  

Obránce A týmu po osmi a půl sezónách na Tempu přestupuje do jihočeského Vacova. Podívejte se uvnitř článku na fotogalerii a rozhovor!

V domácím zápase proti Kolovratům se s áčkem rozloučil obránce Viktor Valta. Po osmi a půl sezónách na Tempu se rozhodl zamířit do Vacova v rodných jižních Čechách. Do klubu přišel v roce 2015 a přispěl ke dvěma postupům do Přeboru v letech 2017 a 2022. V roce 2023 s týmem vyhrál Pohár PFS. I se sobotní derniérou odehrál za A tým 182 zápasů, ve kterých vstřelil 12 gólů a připsal 26 asistencí.

Rozlučka Viktora Valty Rozlučka Viktora Valty
Před výkopem sobotního duelu dostal Viktor pamětní obraz, který mu předali místopředseda Petr Dedek a kapitán Jáchym Trajhan. V závěru zápasu se dostal na hřiště, a tak se s Tempem rozloučil přímo na trávníku s kapitánskou páskou na ruce. 

"Takhle přesně jsem si představoval můj poslední zápas, že naskočím a budu mít nějaký kontakt s míčem. Vůbec jsem nevěděl, co se chystá, bylo to skvělé. Když jsem tady začínal trénovat a pak hrát, vůbec jsem si nepředstavoval, že tu zůstanu tak dlouho, ale kluci i celá atmosféra kolem Tempa mi přirostla k srdci. Teď se vracím zpátky tam, kde jsem v pěti letech začínal. Budu tam hrát s bráchou a rodiče nás uvidí dohromady na jednom hřišti," těší se Viktor Valta.

"Z doby, kdy jsem na Tempu začínal, už v kabině moc hráčů není, takže se ve mně probouzí taková nostalgie. Myslím si, že svoji roli odvedl Valtič dobře, při našich postupech z A třídy patřil vždy mezi stěžejní hráče na hřišti i v kabině. Jsem strašně rád, že se to dnes takhle sešlo, že se rozloučil na hřišti a pak vítězným pokřikem v kabině," měl radost trenér Petr Vanko, který je spjatý s velkou částí působení Viktora na Tempu.

Valtič, děkujeme a přejeme hodně štěstí na hřišti i v životě!

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 4:1 (1:1) Video ze zápasu

Osoby:

Viktor Valta

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:6)