FC Tempo Praha

A tým: V závěru rozhodl Klouček

24.3.2024 21:35   redakce  

Dramatická bitva na umělé trávě ČAFC Praha skončila vítězně 3:1 pro Tempo. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Snad pro všechny týmy je malá umělá tráva na ČAFCe neoblíbenou destinací. Své by o tom mohl vyprávět posílený Motorlet B, který zde hned v prvním jarním kole inkasoval pět branek. Když se ke všemu ještě přidal silný vítr a hned od prvních minut začalo pršet, bylo na válku s míčem zaděláno. Nemohli jsme mít snad horší vstup do zápasu. Nejprve Schwank trefil při odkopu soupeře a Borkovce na poslední chvíli zablokoval Hampapa. Varování nestačilo a když při odkopu trefil Kleček Theodora Peaka, míč se k naší smůle odrazil soupeři do běhu a bylo to 1:0 pro domácí. Bojovný zápas se pak odehrával hlavně mezi pokutovými územími a oba týmy čekaly na dobrou standardku nebo chybu soupeře. Naštěstí pro nás ji vyrobil soupeř. Pyšek ztratil jednoduchý míč, Schwank šikovně vyvezl, Tomáš Havlíček se rozběhl do obrany a včas našel Sedláře, který trefil dokonale na zadní tyč - 1:1. Bylo vyrovnáno a postupem času jsme byli lepším týmem. Zmrazit nás mohla pomalu silvestrovská chyba našich stoperů. Kleček míč netrefil, Schwank minul a Borkovec se ocitl sám před Pacovským, ale naštěstí mířil vedle. Na druhé straně se dostali do šance Sedlář a Ling, ale Kořének vše pochytal. Největší šanci pak měl po hezké kombinaci a finálovce Šmídka Ling, ale Kořének držel domácí.

A tým: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 1:3 A tým: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 1:3
Po přestávce jsme získávali stále větší tlak, ale museli jsme se mít na pozoru před brejky domácích. Jeden takový zakončil ze střední vzdálenosti Peričevič a jeho pěkná střela skončila na tyči Pacovského. Pak už jsme počítali šance jen my. Nebylo jich málo... Nejprve Ling uvolnil Krejčího, ale jeho nabídka před brankou netrefila nikoho. Pak se po krásné kombinaci Trajhana, Jakuba Havlíčka a Šmídka dostal do tutovky Hampapa, ale ani na brankové čáře nedokázal skórovat. Další dobrou pozici měl Klouček, ale přihrávku Jakuba Havlíčka měl před prázdnou brankou na dlouhou nohu. Pak šel sám Babický, ale Kořének špičkou kopačky dostal míč vedle branky. Po kombinaci s Pytlíčkem se znovu objevil před Kořénkem Babický a jeho pobídku nevyužil Tomáš Havlíček a vysoko přestřelil. Utkání spělo do poslední desetiminutovky a drama vrcholilo. Klouček obešel Pakostu, který jej sestřelil a k překvapení se penalta nepískala. Hodně jsme se zlobili, ale náš střelec odpověděl tou nejlepší možnou cestou. Dlouhý aut Jakuba Havlíčka se odrazil ke Klečkovi, který kopem zády k brance vrátil míč do ohně a Klouček polonůžkami prostřelil hráče na brankové čáře - 1:2. Obrovská radost hráčů, fanoušků i realizačního týmu Tempa. Stále ale nebyl konec. ČAFCa hrnula vše před branku a obrana s Pacovským se musela hodně činit, aby vše uhasila. Vše do doby, než Babický našel Trajhana a ten ještě vyšperkoval situaci před prázdnou branku Kloučkovi a jako správný kluk z předzápasového plakátu vstřelil svou druhou branku - 1:3. Nesmírně cenná výhra ve velmi nehostinném prostředí o to více chutná.

Trenér Petr Vanko: "Velká výhra fyzické i psychické odolnosti na hřišti i mezi střídačkami. Dneska bych chtěl celý tým pochválit, protože na malé umělé trávě na ČAFCe se nikomu nehraje dobře. Měli jsme ze soupeře respekt, protože nedostává moc gólů a měl sérii čtyř výher na svém kontě. I přes nepříznivý vývoj jsme stupňovali tlak a střídající hráči nám pomohli skóre otočit a tlačit na soupeře až do úplného konce."





Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 1:3 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:76)