FC Tempo Praha

A tým: Venku opět za tři body

22.4.2024 18:23   redakce  

Velmi těžký zápas na půdě Třeboradic zvládlo Tempo za tři body. Sestřih a hodnocení uvnitř článku!

Ze soupeře šel respekt. Na jaře ani jednou neprohrál a dostal pouze dvě branky v šesti zápasech. Možná i proto nás překvapilo, že jsme měli velký prostor na kombinaci a prakticky celý první poločas jsme toho využívali. Hned ve 4. minutě našel Kleček za stopery Kloučka, ale jeho pozice byla ztížená včasným vyběhnutím Lončáka a míč skončil vedle. Pak jsme proměnili šanci Pytlíčka, ale byl signalizován ofsajd. Bohužel pro nás chybně. Na druhé straně dostal míč za obranu Slánský a debutující Jan Havlíček výborně vyběhl a pokus zneškodnil. Do vedení jsme ale přece jen šli. Jakub Havlíček našel krásným pasem Pytlíčka, ten si zasekl obránce a jeho pokus před branku usměrnil před Kloučkem obránce. Brankář míč vyrazil nazpět k našemu střelci a ten i s pomocí obránců vše prostřelil - 0:1.

Ve druhé polovině začali domácí potvrzovat, proč se jim na jaře tak daří a aktivním napadáním získali míče a hra se vyrovnala. Po prostřídaní jsme však dokázali reagovat a byli jsme znovu nebezpeční. Po krátké malé domů dobře zasáhl Jan Havlíček, na druhé straně po ráně Tomáše Havlíčka pomohlo Lončákovi břevno. Střela Viktorina skončila těsně vedle, a tak se na rozuzlení čekalo až do závěru. Krejčí obloučkem vyzval Pytlíčka k souhře s Rakušanem a jeho dělovka do šibenice utkání prakticky rozhodla - 0:2. Po přímém kopu se pak domácí ocitli ve výborné pozici, ale ostrý centr nedokázal usměrnit hlavou do branky nabíhající hráč. Po krásné kombinaci na druhé straně využil přihrávku Krejčího Sedlář a nadvakrát zvýšil náskok na 0:3. Pak opět vstřelil branku Pytlíček a opět byl signalizován ofsajd, který by asi rozsekl jen VAR. Na druhé straně se domácí dostali k pokutovému kopu a snížili v závěru na 1:3 Hájkem.

Trenér Petr Vanko: "Cenná výhra na hřišti těžkého soupeře. V prvním poločase jsme měli vše pod kontrolou a důležitá byla vedoucí branka. Pak nás domácí hodně zlobili při vstupu do druhého poločasu, ale po prostřídání jsme na to dokázali reagovat. Jsem rád, že jsme se trochu poučili z minulého týdne a podařilo se nám se šancemi nakládat mnohem lépe."







Zápasy:

SK Třeboradice - FC Tempo Praha 1:3 (0:1) Video ze zápasu