FC Tempo Praha

St.přípravka B: Hodnocení sezony 2011/12

15.7.2012 21:47  

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti, tvrdí trenér ročníku 2002 Marek Leun.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Cíle jsou pro každou sezonu stejné. Jelikož nás ještě netrápí tabulky s umístěním, cílem bylo se zase posunout o další kus ve fotbalových dovednostech a doplnit náš kádr.

Jak se je podařilo naplnit?
Myslím, že se to povedlo. Kádr se nám podařilo rozšířit na odpovídající počet (ještě, aby se to projevilo v účasti na zápasech), přičemž příchozí kluci výborně zapadli do našeho kolektivu. Určitě jsme se posunuli i u fotbalových dovedností,  ale tady je to velice individuální. Někteří se posunuli více, někteří méně, ale to neznamená, že v další sezoně to nebude jinak. Hlavně se nesmíme chtít srovnávat se Spartou, Slavií a Bohemkou, ale srovnávejme naše fotbalové umění například s Admirou, Motorletem a dalšími kluby na podobné úrovni.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i v delší budoucnosti?
Velkou. Máme minimálně deset vyrovnaných kluků, kteří se mohou rovnat s pražskou fotbalovou špičkou, z příchozích kluků se velice dobře projevil Magžán s Vojtou Hermanem. Kvalitu určitě pozvedne i nově příchozí Jarda Sochor.

Čím váš tým převyšoval soupeře?
Co nám může každý tým závidět, je počet brankářů. V Praze snad není v naši věkové kategorii tým, který by v zápase vystřídal šest brankářů. V tomto jsme určitě naše soupeře převyšovali a v následující sezoně převyšovat budeme.

Ve které činnosti naopak byli soupeři vesměs lepší?
Někdy nás soupeř převyšoval svoji výškou, jindy zase větší touhou vyhrát, v několika zápasech nás převyšoval počtem hráčů na střídání a v neposlední řadě vyrovnanějšími týmy.

Jaké je vaše trenérské krédo?
Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Bohužel s tímto máme problém. Na každém tréninku se snažíme klukům těchto pár slov opakovat, které se jim mimojiné určitě hodí i v životě, ale ne vždy jsou správně pochopena. Je to velice jednoduché - jak přistupuji k tréninku, tak přistupuji i k zápasu. Když vypustím tréninky, v zápase to samo najednou nepůjde.

Máte rád "zlobivé" hráče?
Já to tak neberu. Pro mě je důležité, jestli hráč chce na sobě makat nebo ne. Mít deset zlobivých hráčů je pro mne úplně stejné jako deset hodných.

Inspiroval jste něčím z ME v Polsku a na Ukrajině do zápasů či tréninků vašeho týmu?
Nevím, ale určitě ne tím, že budeme hrát s jedním útočníkem nebo dokonce bez útočníků.

Prosíme nějakou veselou historku ze sezóny...
Veselých či nezapomenutelných zážitků jsme letos prožili opravdu hodně, zvlášť turnaj v Přerově, který se nám mimo jiné podařilo vyhrát, byl na veselé historky velice bohatý, například když Jana ráno bloudila v Přerově a hledala fotbalový stadion a nic lepšího ji nenapadlo, než si nechat poradit (respektive si ho naložila do auta) od mladíka, který se zrovna vypotácel z místní nálevny a potom nám všem ukazoval, jak si máme natáhnout chrániče. Pro mě osobně byl opravdu zážitek, když na mě fanoušek Sigmy křičel "ty Pražáku" a mohl bych pokračovat. 

Něco na závěr...
Na závěr bych chtěl poděkovat celému našemu realizačnímu týmu za energii a čas kterým klukům věnuje, rodičům, kteří nám pomáhají a podporují nás a hlavně klukům, kteří nám připravili během roku hodně nezapomenutelných fotbalových zážitků a doufám, že ještě připraví.

Osoby:

Marek Leun