FC Tempo Praha

St.žáci B: Hodnocení sezony 2012/13

6.7.2013 20:53   Jaroslav Malý  

Trenéra Jaroslava Malého mrzela velká marodka týmu během celé sezony.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Naším cílem bylo umístit se na bedně. Bohužel jak se závěr sezóny blížil, tak vysoká marodka a věčný problém zvaný růstový, nám zmařil možnost poprat se o první príčky tabulky.

Jak se je podařilo naplnit?
Čtvrté místo také není špatné, ale naše cíle byly jiné.

Jak jste byli spokojeni s "fotbalovostí" herního projevu mužstva?
Naše hra je založena na technických hráčích, ale, jak jsem již napsal, několik hráčů ukončilo sezónu podstatně dříve díky zranění či růstovým problémům. Díky této nepříjemnosti jsme museli zapojit hráče okolních ročníků a spoléhat na to, že vše bude fungovat. Některé zápasy jsme ubojovali, ale další jsme se jen zmateně hledali na hřišti.

Jak těžká byla soutěž, v čem byli soupeři lepší a v čem je naopak převyšoval náš tým?
Ve většině případů jsme byli daleko techničtějším mužstvem než soupeř a dostávali jsme často soupeře pod tlak, ale naše koncovka měla mezery a nedávali jsme tolik gólů, kolik jsme si přáli. Naší nevýhodou byl hmotnostní a výškový deficit, se kterým naši borci bojovali ve většině zápasů. V našem týmu postrádáme urostlé fotbalisty, kteří mohli konkurovat těm soupeřovým. Opět se ale vracím k naší bojovnosti, se kterou kluci vybojovali alespoň čtvrté místo v tabulce.

Kde byste chtěli být se svým týmem na konci příští sezóny?
V příští sezóně se budeme potkávat s daleko techničtějšími týmy a jediným naším přáním je hrát dobrý fotbal a dokázat všem, že dokážeme přivézt body i od soupeřů zvučných jmen.

Jak fungovala spolupráce s ročníkově okolními týmy a co by se na ní případně mohlo vylepšit?
Sezónu jsme dohrávali každý zápas s vypůjčenými hráči od okolních ročníků a díky bezvadné spolupráci s trenéry obou týmů jsme dohráli se ctí. Bezvadnou spoluprací ale nemůžeme brát lhostejnost některých hráčů, kteří byli nominováni s námi na zápas a bez omluvy se nedostavili na sraz. Nám tím přibylo pár vrásek. Podle nás by měli trenéři více mluvit k hráčům takto nominovaným a dohlédnout na jejich docházku.

Jak jste spokojeni s účastí a přístupem ke tréninkům?
Nemůžeme si stěžovat, ale jak už je v článku psáno, marodka nás postihla v nevhodnou dobu a na trénink chodilo pouhých osm hráčů. Když si přidáte školy v přírodě, marody, tak nás někdy bylo na tréninku jak do mariáše.

Nejlepší moment sezóny?
Uzdravení některých klíčových hráčů a posílení týmu z řad hráčů Braníka. Pracovat konečně s tak početným mančaftem bude radost.

Nejhorší moment sezóny?
Neustále řešit nedostatek hráčů a obrovskou marodku.

Co Vám osobně přináší trénování?
I když už dávno nehrajeme fotbal aktivně, tak stále se díky této práci dostáváme s klukama na hřiště a jejich úspěchy či neúspěchy prožíváme stejně silně jako kdybychom byli v základní sestavě.

Co Vám to naopak případně bere?
Jde samozřejmě o časově velmi náročnou práci a mrzí nás, že si to někteří kluci neuvědomují a k tréninku přistupují s nezájmem. Chceme jim předat všechny naše znalosti a zkvalitnit jejich hru a kondici, to je to, o co nám jde. Nemáme v úmyslu nějak prudit a zbytečně sekýrovat, proto na trénink nechodíme.

Chcete-li něco říci závěrem, tak prosím...
Chtěli bychom poděkovat, jako každý rok, správci areálu Vaškovi Nechvílovi za jeho práci a popřát mu brzké uzdravení. Všem týmům přejeme spoustu úspěchů v nastávající sezóně, hodně zdravých hráčů a co nejméně úrazů.

 

Osoby:

Jaroslav Malý