FC Tempo Praha

St.žáci B: Slušný výkon na body nestačil

14.10.2013 22:53   Petr Kamitz  

Tempo podlehlo Vyšehradu 2:5.

V sobotním odpoledni jsme sehráli další utkání žákovské ligy, tentokrát se soupeřem sídlícím nedaleko od nás, z Vyšehradu. Jednalo se o klasické derby, což bylo vidět i na hřišti. Hosté z Vyšehradu jsou na špici tabulky, patří jim o skóre druhé místo, my na samém chvostu tabulky, ale vývoj utkání tomu až tak nenasvědčoval.

Kluci, kteří nastoupili, tak přistoupili k utkání zodpovědně, ale stejně jsme hned zkraje utkání měli štěstí. Hostující hráč v první šanci přestřelil branku. Ale tuto šanci soupeře jsme ustáli. Hosté se snažili hodně tlačit před naši branku, ale naše obrana je dobře chytala do pasti zvané ofsajd. Opět jsme hostující tým přiváděli k údivu, kolikrát se nám je podařilo polapit do sítí ofsajdu. Včasnými zásahy také mařil útočné akce soupeře Holub v brance.

Držet bezbrankové skóre se nám podařilo do 20.minuty utkání. To se hosté prosadili poprvé a podařilo se jim vstřelit branku spíš šťastně - 0:1. Bohužel v této chvíli nám vypadla naše koncentrace na utkání a ve 22.minutě jsme inkasovali podruhé - 0:2. Ale po druhé obdržené brance jsme naopak využili nekoncentrovanosti hostujícího týmu a Honza Polívka v rychlé akci přehodil brankáře a snížil na 1:2.

Neradovali jsme se ale dlouho. Soupeř již ve 24. minutě zvýšil na 1:3 a přestřelka skončila až ve 26.minutě, kdy hosté z Vyšehradu zvýšili již na 1.4. Obě tyto branky padly po našich individuálních chybách. Snad se kluci ponaučili a příště se těmto chybám vyvarujeme. Do poločasu již branka nepadla. Soupeř vystřídal hráče, kteří absolvovali již předchozí utkání s U15, a tak se dal očekávat vyrovnanější souboj.

I ve druhém poločase měl soupeř mírně navrch, i když my jsme postupně přebírali iniciativu. V 52.minutě musel "hasit" nebezpečnou akci hostí až Holub před pokutovým územím. I když odehrál nejdříve míč, tak po odehrání fauloval rozběhnutého hráče, a vysloužil si tak od rozhodčího žlutou kartu. V 56. minutě jsme se již neubránili a hosté zvýšili své vedení na 1:5.

Na jednu stranu můžeme být i rádi, že soupeř nám dal jen pět branek, jelikož dvakrát jsme vykopávali z prázdné branky a hlavně nás podrželi oba brankáři. Krátce před svým vystřídáním se blýskl ve slibné šanci Danny Višvader, který po střele Krupičky z dálky si našel odražený míč, ale špatně umístěnou střelou trefil jen brankáře. V 64. minutě jsme se ale mohli radovat podruhé. Trefil se Vojta Krupička, když překonal brankáře hostí střelou z vápna - 2:5.

Změnit skóre mohl ještě Tomáš Soukal, který měl podobnou šanci jako Višvader, ale sám před brankářem se také nedokázal prosadit. Na opačné straně hřiště se na posledních deset minut představil premiérově v brance Honza Vorel. Jeho premiéra dopadla výborně, branku nedostal, připsal si dobré zákroky a společně s Holubem náš tým podrželi.

Ačkoli jsme body nebrali, tak výkon jsme podali slušný a nyní nás čekají již soupeři, se kterými se budeme prát nejen o branky, ale hlavně o body, které chceme rozmnožit již tuto neděli v Litvínově.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 2:5 (1:4) Video ze zápasu