FC Tempo Praha

Muži A: Tempo opět přeborové!

9.6.2014 22:56   redakce  

V zápase roku Tempo vyhrálo v Kolovratech jasně 6:1.

Plán zněl jasně. Zvítězit a nenechávat vše na poslední kolo. Vždyť těch možností už bylo v předchozích kolech dost... Komplikací bylo složení sestavy, několik zraněných a navíc vykartovaných na utkání dorostu, den před zápasem vypadl i defenzivní štít Tománek.

Tempo ale začalo zostra. Už ve 4.minutě Nwogu vystihl špatnou rozehrávku domácích a chladnokrevně otevřel skore - 0:1. Za deset minut Jílek poslal Nwoga do brejku, golman Zajíček jej při pokusu o kličku srazil a nařízenou penaltu Žalud s jistotou proměnil - 0:2. Domácím se ale podařilo za pár minut snížit a začali zlobit. Především standardní situace kopali výborně, navíc Varecha proti ostrému slunci příliš neviděl. Vše ale s pomocí obrany ustál a před poločasem se mohl radovat z branky spoluhráče Žáka, jenž využil nedorozumění v obraně Kolovrat - 1:3. A šlo se do kabin.

Hned po změně stran předvedl zákrok dne Varecha, když v poslední chvíli sebral míč z nohy útočníkovi, který na něj postupoval ve výhodné pozici. Tím šance Kolovrat skončily. Za dvě minuty totiž přidal čtvrtý gól Nwogu po ideální přihrávce Sehnoutky a hned vzápětí se po Nwogově prodloužení prosadil Žák a Tempo mohlo slavit - 1:5! Gólovou tečku za zápasem udělal Žalud, když proměnil druhou penaltu, golman Zajíček tentokrát fauloval Žáka.

Zápas se pak jen dohrával, Tempo už šance zahazovalo, ale o bezpečný náskok nemohlo přijít. Po roce se tak opět vrací do nejvyšší pražské soutěže! A aby v ní hrálo důstojnou roli, bude třeba spoustu věcí zlepšit.

Zápasy:

Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha 1:6 (1:3)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:63)