FC Tempo Praha

U12: Hodnocení sezóny 2013/14

4.7.2014 23:01   Tomáš Maurer  

Chceme zvýšit konkurenci v týmu, říká trenér Tomáš Maurer.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Hlavním cílem bylo zvládnutí nových herních situací a úkolů, které kluci museli řešit po přesunu z 5+1 na 7+1. Dále jsme chtěli i za pomoci atletického trenéra zlepšovat pohybovou kulturu a stále zlepšovat práci s míčem a řešení mikrosituací 1/1, 2/2. A samozřejmě vyhrát náš interní souboj mezi ročníkem 2001 a námi o větší počet bodů v tabulce.

Jak se je podařilo naplnit?
Podařilo. Náš interní souboj jsme vyhráli:-).

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 0:6 FK Admira Praha - FC Tempo Praha 0:6
V čem měl váš tým navrch nad soupeři?

Nad týmy jako Karlovy Vary, FAŠV, Vyšehrad jsme měli navrch úplně ve všem.

V čem naopak soupeři byli lepší?
Týmy jako Most, Dukla, Teplice, které skončily v tabulce před námi, mají větší šíři kádru. Pokud jsme však byli v plné síle, dokázali jsme tyto soupeře porazit a v individuálních činnostech jsme nezaostávali.

Na co jste se během sezóny nejvíce zaměřovali v tréninku a jak to bylo následně efektivní v zápasech?
Nejzřetelněji viditelné bylo sebevědomí většiny hráčů v herní situaci 1/1. Pokud se do této situace hráč dostane stokrát a více za týden, je si v ní jistější a sebevědomější. Naším úkolem je hráče v této jistotě podpořit (hlavně při zápase).

Jak jste byli spokojeni s tréninkovou morálkou vašich svěřenců a jaké procento tréninkové účasti považujete za dostatečné?
S tréninkovou morálkou týmu stále úplně spokojeni nejsme, ale lepší se to. 90% a více.

Jak probíhá komunikace s rodiči a jak jste s ní spokojeni?
Probíhají rodičovské schůze minimálně čtyřikrát za rok. Rodiče mohou kdykoli po tréninku či po zápase přijít. Stále by to však ve vzájemné komunikaci mohlo být lepší. Přecházíme však do období, kdy chceme, aby komunikovali rodiče za hráče méně a méně. Omluvenky, problémy chceme už od hráčů, ne od rodičů.

FC Tempo Praha - SK Kladno 4:3 FC Tempo Praha - SK Kladno 4:3
Co budete chtít v následující sezóně zlepšit ve vašem týmu?
Všechno. Zvýšit šíři a konkurenci v týmu, zlepšit tréninkovou a zápasovou účast, přístup k tréninkům a zlepšit všechny herní dovednosti. Tím nechci říct, že je všechno špatně, ale všechno se dá zlepšit a my to zlepšit chceme.

Co byste rádi viděli za zlepšení ve fungování celého klubu?
Zvětšení počtu tréninkových ploch (už se na tom pracuje), postupné zvýšení soutěží i ve starších kategoriích, protože pak se Tempo stane opravdu klubem s velkým K. Máme elitní přípravky, teď už i žákovskou ligu, ale je potřeba mít vyšší soutěže i ve starších kategoriích. Talentovaní kluci, kteří si to půjdou vyzkoušet do prvoligových týmů, se musejí vracet do Tempa a ne do Vyšehradu.

Co vás zaujalo na právě probíhajícím MS v Brazílii?
Špatná hra Španělů. Naopak mě zaujaly výkony Kolumbie a Francie.

Chcete dodat něco, na co jsme se nezeptali?
Ano, doufám, že se trenérské fotbálky budou konat častěji než jednou za rok.

Osoby:

Tomáš Maurer