FC Tempo Praha

Muži A: Přestřelka v Třeboradicích

18.8.2014 21:16   www.fotbalpraha.cz  

Před zápasem by Tempo bod bralo, po něm přišlo zklamání.

Jste jeden z favoritů soutěže, posílili jste svůj tým, k prvnímu zápasu na vaše hřiště přijel nováček, vy mu nasázeli pět gólů a přesto to na výhru nestačilo? Tak přesně tohle si zažily Třeboradice v úvodním kole nové sezony. A to ještě mohly být rády alespoň za bod, protože ještě pět vteřin před závěrečným hvizdem rozhodčího vedlo Tempo 5:4. Až šťastná trefa Grznára dala výsledku konečnou podobu na „hokejových” 5:5.

Tempo dalo Třeboradicím pořádnou lekci z produktivity. Domácí byli sice od začátku aktivnější, fotbalovější a měli více ze hry, ale jakmile hosté zaútočili, skončilo to gólem.

Skóre se měnilo už po pěti minutách hry, kdy hostující Tománek propálil třeboradického Brauneise a míč i s trochou štěstí doskákal i přes snahu obránců až do sítě. Vedení Tempu ale vydrželo jen necelé dvě minuty. To se centrovaný míč do šestnáctky dostal až k volnému Trnkovi, který jej střelou odraženou od země poslal do branky - 1:1.

SK Třeboradice - FC Tempo Praha 5:5 SK Třeboradice - FC Tempo Praha 5:5
Třeboradice útočily častěji, ale jak bylo řečeno, do zakončení se dostávali hodně ztěžka. Pozornost domácího brankáře zkoušeli P. Geissler s Hendrichem, na druhé straně nebezpečně pálil Viktorin.

Další změnu stavu přinesla 36. minuta. V ní se kanonýr Tempa Nwogu dostal před brankáře, který ne úplně ideálně vyběhl a povedený oblouček znamenal to, že hosté šli do šaten s vedením 2:1. A to mohlo být ještě vyšší, v poslední minutě první půle P. Geissler lízl hlavou míč, který skončil jen těsně vedle Brauneisovy branky.

V třeboradické kabině musela být o přestávce pořádná bouřka, protože domácí nastoupili do druhé půle jako vyměnění. Trenér Petrbok poslal na trávník Hájka, který hru hodně oživil. Uběhlo jen sedm minut a z nepřízivého stavu 1:2 bylo rázem vedení 3:2...

Nejprve Hájek přesně nacentroval před branku Šenkeříkovi, který hlavou zblízka nedal Kuchařovi šanci. Gól mohl padnout už po akci Macháčka, který poslal Šenkeříka do sóla, ten ale místo střely zkoušel přihrát Grznárovi, což se mu nepovedlo. Krátce poté si nahrávač a střelec u vyrovnávacího gólu své role vyměnili - Šenkeřík výborně nacentroval a do prázdné branky Hájek pohotově skóroval - 3:2.

Za tohoto stavu a tlaku domácího týmu to vypadalo na jasnou záležitost. Fotbalisté Tempa se do první kloudné útočné akce dostali až v 65. minutě... a hned z toho bylo vyrovnání, když se přesnou střelou po zemi prosadil P. Geissler - 3:3.

Zajímavou situaci přinesla 72. minuta, kdy rozhodčí odpískal proti Tempu trestný kop. U míče stáli Grznár s Macháčkem a dlouho si stěžovali u sudího, že zeď stojí příliš blízko. To sice neprošlo, ale i tak to nakonec nevadilo. Do míče se totiž opřel Grznár a nechytatelně jej poslal k tyči - 4:3.

I za tohoto stavu to vypadalo, že už si to domácí pohlídají. Přišel ale druhý útok hostů ve druhé půli... a druhý gól. Nwogu se šajtlí opřel do míče a jeho střela byla na milimetry přesná, od tyče se dorazila do sítě, Brauneis se natahoval marně - 4:4.

Komplikace Třeboradicím přidělal Macháček v 79. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen a navíc Tempo využilo přesilovku hned o dvě minuty později. To se míč po centru do šestnáctky odrazil k volnému Kalinovi a ten jej bez váhání napálil do sítě - 4:5.

Radost hostů byla veliká a teď to bylo na nich, aby vedení udrželi až do konce. Domácí zoufale vrhli všechny síly do útoku, ale dlouho se nedokázali prosadit.

Až na časomíře naskočila devadesátá minuta. Rozhodčí odpískal u postranní čáry, z hodně velké vzdálenosti od branky hostů, trestný kop. K míči se postavil Grznár, napálil jej před branku, ale napálil jej tak šikovně, že zapadl přesně k tyči - 5:5. Ihned poté následoval závěrečný hvizd rozhodčího, a desetigólová přestřelka tak skončila bez vítěze.

Ivan Petrbok (Třeboradice): Zápas skončil 5:5, takže divákům se to určitě líbilo. Padly nádherné góly, ale pro trenéry to byl trochu těžší zápas. My jsme dostali prakticky ze sedmi střel pět gólů. Měli jsme to v režii, ale zbytečně jsme inkasovali. Na tom musíme zapracovat. Fotbal to byl ale pěkný.

Libor Koller (Tempo): Na první pohled to byla veliká divočina. Lidi si přišli na své, viděli deset gólů. Fotbal je o nich. Úroveň utkání byla kvalitní. Domácí byli fotbalovější, my hráli ze zabezpečené obrany na brejky, což nám vycházelo. Škoda, že jsme to po vyloučení Macháčka neudrželi. Nevím, jestli to Grznár chtěl kopnout přímo do brány nebo mu to uletělo, zkrátka to byl náhodný gól.

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin
Nejlepší hráč Tempa: Christ Nwogu
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Grznár (Třeboradice)

Zápasy:

SK Třeboradice - FC Tempo Praha 5:5 (1:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:20)