FC Tempo Praha

U9: Výhra o gól na Spartě

28.9.2014 21:35   Dominik Kadlec  

Na Spartě jsme vyhrávali na jednom hřišti a na druhém to Sparta doháněla.

Na tom vítězném kluci Spartu přehrávali, akorát s vědomím toho začínali polevovat. Na druhém hřišti, kde jsem byl já, jsme dokázali vyhrát parádně druhou čtvrtinu 3:0, kdy jsme byli lepší. Zejména pak ve čtvrté jsme tahali výrazně za kratší konec a Sparta nás jasně přehrála.

I když máme rozestavení na zadní a přední, tak všichni kluci by měli jak bránit tak útočit, a to je to co mi u kluků chybělo právě kromě té druhé čtvrtiny. Když naši kluci útočili, tak často naši zadní nebo jeden z nich, ať už Tomáš nebo Jirka, zůstávali na vlastní polovině, přinejlepším na půlce hřiště. Tam, kde zůstávali, by ale měl být brankář, takže ten nám zase zůstával příliš v brance. Vepředu jsme tak spoléhali, co kdo udělá sám a nepomohli jsme si. Když jsme míč ztratili, tak naši zadní to měli k soupeři a míči daleko, a tak ten měl čas se rozběhnout a buď naše kluky obehrát nebo si přihrát. Naši zadní se taky nechávali hodně zatlačit před vlastní branku, místo toho, aby šli proti soupeři a snažili se míč co nejrychleji získat.

Naopak ve druhé čtvrtině naši kluci byli dost vpředu, všichni útočili, všichni bránili, a tak se jim dařilo získávat míče ještě než si je soupeř zpracoval a rozběhl se s nimi. Vždycky je přece jednodušší soupeři sebrat míč ještě dřív než k němu dojde. Zároveň kluci také dokázali včas přihrát, včas udělat kličku a cestu si tím pádem neproráželi.

Velmi dobře nám zachytali oba brankáři, Martin i Dan pochytali spousty šancí výbornými zákroky, teď jenom více si věřit při rozehrávce, nebát se vyjet, když mají volno a kluci jsou obsazení.

Zápasy:

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 24:25