FC Tempo Praha

Muži A: Krutá porážka s Královicemi

29.9.2014 14:08   www.fotbalpraha.cz  

Soupeř ukázal sílu v útoku, prosadili se královičtí střelci.

Trio Formáček - Pospíšil - Randa, bylo na jaře postrachem všech soupeřů. Na podzim však zatím marně hledalo svou střeleckou formu a gólově paběrkovalo. Svou sílu předvedlo až v tomto kole a odneslo to domácí Tempo porážkou 0:4. Pospíšil se prosadil dvakrát, Randa s Formáčkem jednou. Další šance však stále ještě dokázali zahodit.

Domácí Tempo začalo velmi aktivně a hned v úvodu si připravilo dva přímé kopy a jeden roh. Nic z nich však nevytěžilo. V 9. minutě dostala hra domácích trhlinu, když se nešťastně zranil Netušil a s tržnou ránou v obličeji musel hřiště opustit. Nahradil jej Kadlec.

Pak přišla hektická čtvtrhodinka. 
13. minuta: Hurka prohrál před vápnem hlavičkový souboj s Randou, ten míč posunul Formáčkovi, který zamířil po zemi přesně k tyči - 0:1.
15. minuta: Žlutá karta pro domácího Kadlece.
17. minuta: Žlutá karta pro hostujícího Krejču.
18. minuta: Žlutá karta pro domácího Žáka.
20. minuta: Hřiště opouštěný zraněný stoper hostů Plánička a nahrazuje jej Slováček.
23. minuta: Randa poslal kolmou přihrávku středem hřiště Pospíšilovi, ten se prosadil přes Nechvílu, lehkým obloučkem si přehodil vybíhajícího Varechu a pak už jen doprovodil míč směřující do sítě - 0:2.

Domácí se snažili o korekci výsledku ještě do přestávky. Ve 27. minutě Hurka hlavou našel Žáka, ten zamířil mimo branku. Pak domácí rozehráli rychlý protiútok, který skončil nepřesnou finální přihrávkou Kloučka. Ve 40. minutě opět domácí předvedli rychlou kombinaci a volej T. Geisslera z hranice vápna skvěle na roh vytáhl Homolka.

Dvě minuty po přestávce se dostal z levé strany do vápna Žák a proti jeho střele opět skvěle zasáhl Homolka. Pak se z pravé strany protáhl do vápna Klouček, na vápně našel Žáka, ale jeho technický pokus skončil těsně vedle pravé tyče branky Královic.

Domácí stále více otevírali obranu a ro byla voda na mlýn rychlostně velmi dobře vybavených hráčů soupeře. Po prvé straně utekl nejdříve Pospíšil, našel ve vápně volného Randu, tomu míč při zpracování uskočil a k zakončení se nedostal. Po další spolupráci této dvojice Randovu střelu v poslední chvíli zblokoval Hurka. Vzápětí branku přestřelil sám Pospíšil a po třech minutách jej napodobil i Randa. 
V 70. minutě Randa z přímého kopu nacentroval míč na hlavu Pospíšila ten jej poslal jen do břevna.

Z protiútoku se k zakončení hlavou dostal domácí T. Geissler, zamířil však v čisté pozici přes celou branku mimo tyče. Další tutovku zkazil domácí Horáček, který dva metry před brankou dokázal srazit na roh dorážku Kaliny.

A pak přišly dva gólové údery Královic. V 75. minutě sa na vápně uvolnil Randa a po zemi poslal míč do tyče a do branky. Za čtyři minuty se zprava dostal do vápna Pospíšil a technickým obloučkem zpečetil vítězství svého týmu čtvrtým gólem.

Hlasy trenérů:
Libor Koller (Tempo): Královice měly vepředu velkou sílu a především kvalitu v zakončení. My jsme prakticky do třetího gólu byli lepším týmem. Oni dali gól z jedné střely z vápna a pak z jednoho brejku. V prvním poločase jsme hráli my, byli jsme fotbalovější, ale neměli jsme takovou kvalitu vepředu. Zlomil to až ten třetí gól. Měli jsme šance, které měly skončit gólem. Kontaktní gól jsme nedali, to už zamává s psychikou. Hra kluků se mi líbila. Mohu jen pogratulovat soupeři k vítězství, v ofenzívě mají velkou sílu.

Martin Hyský (Královice): Bylo to mnohem lepší než ve středeční dohrávce. Terén byl těžký, bylo to hodně mazlavé, takže se moc kombinovat nedalo. proto jsme to zjednodušili a to se vyplatilo. Jsem naštvaný, 
že jsme nedali víc gólů. Měli jsme to rozhodnout mnohem dřív. Měli jsme minimálně pět vyložených šancí, které se musí proměňovat. Jinak jsem rád, že jsme nedostali gól. Odbránili jsme to dobře, moc jsme jim toho nedovolili. Jsme spokojení. Na rovinu si musíme říct, že Tempo nemá takovou úroveň jako Uhelné sklady. Tím je nechci snižovat, to je realita.

Nejlepší hráč Tempa: Jaroslav Klouček
Nejlepší hráč Královic: Jakub Pospíšil
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jakub Pospíšil (Královice)

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Královice 0:4 (0:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:28)