FC Tempo Praha

U10: Potřebujeme rozhýbat nastálo

26.1.2015 22:45   Antonín Plachý  

Tempo si zahrálo přípravný turnaj proti Slavii.

Turnaj na Hamru v sobotu ukázal, že jsme schopni předvést ty věci, které se učíme, se slabším soupeřem, což je důležité, aby se to tréninkové objevilo v zápasech. Když však přijde těžší soupeř, ještě ty nové věci logicky skřípou a není třeba z toho být naštvaný. A nebo vlastně jo! Ta zdravá míra naštvání je potřebná, aby se to všechno zlepšovalo.

Kdo byl v neděli na druhé půlce utkání se Slavií, tak viděl, jak dovedeme hrát, když se trochu chce. Slavia sice ukazovala vyrovnanost výkonů svých hráčů a to, že jsou již déle než rok zvyklí hrát proti starším v počtu 5+1. Ale i tak se nám dařilo Slávisty v některých částech zápasu zavřít před jejich branku a dávat z toho góly. Jen potřebujeme takhle rozhýbat nastálo. U některých se spojuje technika, rychlost i bojovnost, někdo to staví třeba více na bojovnosti, ale důležité je zlepšovat se ve všem. Letos jsme začali vlastně o další trénink s míčem více, protože čtvrtky se věnujeme podstatně i míči a rychlosti a to by se mělo časem také projevit.

Potřebujeme vylepšit nabíhání našich útočníků, když se hraje odzadu, aby se ještě více dostávali do hry. No a každý sám za sebe může zkusit říct v jaké činnosti se chce nejvíc zlepšit.

Čekají nás zápasy s Bohemkou, Duklou a Spartou, takže hodně zajímavá sestava soupeřů, na kterou se můžeme těšit… A snad se sejdeme v plném počtu a zdraví.

Proto je potřeba o svoje zdraví i výkonnost pečovat. Domácí bodovací systém by tomu měl také pomáhat. Třeba večerní protahování by mělo být každodenní povinností, protože za pár let půjde i o to, kdo vydrží být zdravý a koho to bude hrozně bavit. Trenéři v tom vždycky můžou hráčům pomoci, ale to hlavní, snažit se být pořád lepší, stejně za hráče nikdo neudělá.