FC Tempo Praha

Muži A: Krutá prohra na Admiře

16.3.2015 23:37   www.fotbalpraha.cz  

V poli vyrovnaný zápas rozhodl domácí hlavičkář Martinic.

Fotbalisté Tempa se po debaklu v Kolovratech představili na umělce Admiry v mnohem lepším světle. Proti posíleným domácím sehráli vyrovnaný zápas, bohužel se smolným koncem. Inkasovali v poslední minutě první půle. Vyrovnali a pak dvakrát neuhlídali domácího stopera Marinice po rohových kopech. Neproměnili penaltu a v poslední minutě jim dal ránu z milosti třetím gólem, jak jinak než hlavou, opět Martinic.

FK Admira Praha B - FC Tempo Praha 4:1 FK Admira Praha B - FC Tempo Praha 4:1
Tempo začalo zápas bez bázně a hany. Tlačilo se dopředu, ale k vážnější koncovce se nemohlo dostat. V 7. minutě hlavičkoval jen do náruče brankáře Jakimeczka Klouček. Ve 12. minutě mohli jít domácí z první vážnější akce do vedení. Rohový kop z pravé strany rozehrál D. Němec a Ondrůšek hlavou zazvonil na břevno.

Branková konstrukce zvonila i na druhé straně. Chybu domácí defenzívy využil Nwogu prolačil se k míči sám před Jakimeczkem, ale ten jeho hlavičku konečky prstů vytlačil na břevno a do bezpečí.

Ve 27. minutě chyboval hostující Netušil, ale Lupínek svůj únik zakončil střelou přes celou branku do zámezí. Ve 29. minutě připravil Nwogu vyloženou šanci Kloučkovi. Ten pálil přesně k zadní tyči, ale Jakimeczko využil své vysoké postavy a ke své pravé tyči se dostal včas a míč vytěsnil na roh.

Závěr poločasu patřil domácím. S pohotovou střelou Zolotuchina si poradil brankář Cink. Gólovou radost Lupínka pokazilo jeho ofsajdové postavení a Martinicova hlavička po rohu šla mimo branku. Přesto se domácí v poslední minutě první půle dočkali. Nedorozumění středu obrany Tempa potrestal Ondrůšek a tvrdou ranou prostřelil Cinka.

Hned v 52. minutě mohl jejich náskok navýšit Ondrůšek. Úplně osamocený si rybičkou naskočil na centr Zolotuchina, ale zamířil přesně tam. kde stál brankář Cink a přišel trest. Dlouhé autové vhazování prodloužil Nwogu na zadní tyč, kde se zjevil osamocený Netušil a míč dorazil do sítě.

V rozmezí šesti minut však domácí zápas prakticky dvěma góly rozhodli. Oba byly jak přes kopírák. Nejdříve kopal Šindelář roh z pravé strany a stoper Martinic hlavou nekompromisně napálil do sítě. Pak rozehrál Šindelář roh z levé strany a opět důrazná hlavička Martinice zajistila Admiře dvoubrankový náskok.

Jiskřička naděje pro hosty zazářila deset minut před koncem. Lupínek zahrál v šestnáctce rukou a sudí Nykl na pokyn svého asistenta ukázal na penaltu. Kadlec si však s touto příležitostí neporadil a Jakimeczko jeho střelu vyrazil. Definitivní podobu výsledku dala poslední minuta. Po pravé straně unikl Lupínek, parádním centrem našel před brankou Martinice a ten završil svůj hattrick další přesnou hlavičkou.

Hlasy trenérů:
René Ollé (Admira B): Spokojený jsem s výsledkem, ale musím uznat, že 4:1 neodpovídá průběhu zápasu. Bylo to utkání na hraně remízy. Tempo mě hodně překvapilo. Když jsem je viděl v zápase proti Kolovratům, tak to bylo nebe a dudy. Myslel jsem si, že z naší malé umělky vytěžíme víc. Oni na to byli dobře připravení a jejich útočník Nwogu nám dělal neskutečné problémy. Jsem rád, že se mužstvo kvalitně doplnilo, hlavně Martinic se ukázal jako opravdová posila, vyztužil nám obranu a zápas nakonec rozhodl.

Libor Koller (Tempo): Propadli jsem v poslední minutě prvního poločasu, když stoper vystoupil a nikdo ho nezajistil. Před tím jsme tam měli velice dobré dvě šance. Druhý poločas jsme byli asi lepší a podařilo se nám vyrovnat. Rozhodla výšková převaha domácích. Takového hlavičkáře, jako je Martinic, jsme nedokázali uhlídat. Rozhodl zápas. Navíc jsme nedali penaltu a to byl asi zlomový okamžik, kdy jsme se mohli dostat do zápasu. Klukům nemůžu nic vytknout, spokojený jsem s bojovností a nasazením.

Nejlepší hráč Admiry B: Jan Martinic
Nejlepší hráč Tempa: David Perl
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jakub Lupínek (Admira B)

Zápasy:

FK Admira Praha B - FC Tempo Praha 4:1 (1:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:30)