FC Tempo Praha

Muži A: Hrajeme dětský fotbal

23.3.2015 22:28   www.fotbalpraha.cz  

Prohraný zápas proti ČAFC také ovlivnila nesmyslně opakovaná penalta. Podívejte se na videoreportáž.

Zcela odlišné starosti mají fotbalisté Tempa a ČAFC. Zatímco tým ze Lhotky na jaře ve třech kolech nezískal ani bod při skóre 3:13 a je předposlední, Čafka v odvetách jenom vítězí a doráží na nejlepší mužstva Pražská teplárenská přeboru. Víkendový souboj, v němž Tempo jako domácí hřiště využilo umělou trávu v Horních Měcholupech, skončilo výhrou ČAFC 5:2. Podívejte se na sestřih nejzajímavějších momentů a komentáře z obou stran.

Tohle se moc často nevidí: záložník ČAFC Fitzel neproměnil penaltu, ale rozhodčí Hlavnička ji nechal opakovat. Na druhý pokus už uspěl a zajistil svému týmu vedení 3:1. Byl to v 68. minutě zlomový bod utkání.

Čafka sice vedla o půli 2:0, do třígólového trháku ji mohl poslat nejlepší kanonýr soutěže Mašlej, ale brankář Kuchař mu chytil penaltu. Tempo snížilo, snažilo se o vyrovnání, ale radost z druhé přečkané penalty, a nejspíš i naději na zvrat, mu sebral rozhodčí...

"Měli jsme tam střelu, která mohla skončit gólem na 2:2. Pak přišla nesmyslně opakovaná penalta – za stavu 3:1 už se hraje špatně," řekl Libor Koller, trenér Tempa.

Také jeho tým neproměnil pokutový kop, ale pokus Hurky v závěru, kdy byl stav 5:1, moc neřešil. "Zase jsme dostali hodně gólů, hrajeme takový dětský fotbal, naivní, bez soubojů, bez dorazu. S takovým stylem hry nemůžeme počítat s tím, že budeme dělat body," hodnotil Koller.

Tempo se propadlo na předposlední místo a drží jen tříbodový náskok na poslední Radotín. "Kluci na tréninky přicházejí s hlavou dolů, jsou i trochu podrážděnější... Věřím ale tomu, že se zvedneme a zachráníme. Potřebujeme zápas, kdy se nám podaří dát gól a budeme mít štěstí."

To ČAFC si zatím užívá pohodového jara: výhra na Uhelných skladech, domácí triumf nad Třeboradicemi, do třetice tři body z Tempa. "Ve druhém poločase jsme si to trochu zkomplikovali, zápas jsme mohli rozhodnout dřív," litoval Zdeněk Herink, trenér ČAFC.

Jeho tým je pátý s pětibodovou ztrátou na druhé Uhelné sklady, tedy nic neřešitelného. "Možné je všechno, do nejlepší trojice se můžeme dostat," věří Herink.

Výrazně k tomu mohou pomoct branky nejlepšího střelce soutěže Mašleje, který proti Tempu nejprve zahodil pokutový kop, pak dal ale dva góly a dostal se už na 24 zásahů. "Plní roli, kterou tady má. Je to gólový útočník, rozhoduje zápasy, daří se mu jeho šance proměňovat," pochvaluje si Herink. "Počet jeho branek hovoří za vše. Je nebezpečný pro každého soupeře."



Nejlepší hráč Tempa: Dominik Kadlec.
Nejlepší hráč ČAFC: Tomáš Fitzel.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jakub Kučera (ČAFC).

Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 2:5 (0:2) Video ze zápasu