FC Tempo Praha

U10: Úspěch díky vlastní hře

25.3.2015 20:17   Milan Bárta  

Tempáci uspěli na turnaji proti o rok starším týmům.

V sobotu 21. 3. 2015 jsme se zúčastnily turnaje ročníku 2004 na Hamru v Braníku za účasti mužstev Loun, Motorletu, Podolí, Admiry a Dubče. Turnaj se hrál v počtu hráčů 4+1. Kluci si sami určili sestavu (rozdělili se na dvě čtveřice, které si během turnaje sami měnili včetně pozicí v nich).

Tempáci šli do turnaje se snahou hrát stejným způsobem jako před čtrnácti dny proti Dukle. Včas napadat protihráče, nenechat soupeře míč zpracovat či ho nechat se s ním otočit, odebrat soupeři míč předskočením ještě dříve, než by mohl dostat přihrávku. Což se klukům až na pár zaváhání hlavně v posledních dvou utkáních po celý turnaj dařilo. Velmi dobře doplňovali čtveřici v poli i brankáři (hlavně Maty Moučka), který hrál vysunutý hodně blízko za zadními. Z této pozice s přehledem sbíral dlouhé přihrávky soupeřů a přesnými přihrávkami rozehrával naše kombinace. I když se několika "přesných" přihrávek nejbližšímu soupeři nevyvaroval:o). Kluci se po získání míče celkem rychle dostávali do zakončení přejitím přes protihráče nebo rychlými kombinacemi. Kluky nutno pochválit i za snahu si naběhnou hlavně přední za obránce, kdy jsme soupeře překonávali často dlouhými  přihrávkami za soupeře.

Jestli něco klukům v turnaji nevycházelo, tak to bylo zakončení. Tedy hlavně v prvním zápase proti Lounům, kdy si Tempáci po velmi dobré hře vytvořili mnoho šancí, kdy se dostali sami před brankáře, ale zakončovali slaboučkými střelami, či nějakým šťouchnutím. Často se stávalo, že místo rychlého "uklizení" míče do branky, klukům končil míč pod nohou a než si ho stačili připravit, už byl u nich soupeř a střelu zablokoval. Tento zápas kluci prohráli 0:1, kdy Louny vstřelily gól ze dvou šancí, které v zápase měli. Jinak je kluci snad za celý zápas nepustili na svou půlku.

V dalších dvou zápasech s Admirou a Podolím se obraz hry nezměnil, opět kluci přehrávali soupeře a navíc přidali i střelbu z cca 10 metrů, které sice nechyběla razance, ale často přesnost. Přes mnoho šancí kluci porazili Motorlet 1:0 a Podolí 3:0.

Poslední dvě utkání vždy začalo Tempo trochu ospale. V úvodu zápasu s Admirou jsme se nechali soupeřem zatlačit poprvé v turnaji na naši půlku, hlavně tím, že nás opustila pozornost a bojovnost. Tuto fázi kluci přečkali bez úhony a po dalším střídání se kluci vrátili ke své hře. Nutno podotknout, že někteří hráči Admiry by svou postavou patřili spíše do kategorie žáků, ale kluci se výškové převahy nezalekli, což potvrdil Deny, který vyhrál minisouboj s o dvě hlavy vyšším a 15kg těžším soupeřem, kterého donutil svou hrou tělem "ulehnout na trávník". Tento asi pro nás nejvyrovnanější zápas opět po mnoha neproměněných šancích skončil výhrou 1:0.

Na závěr jsme se utkali s herně asi nejslabším týmem turnaje Dubčí. Utkání jsme začali opět nesoustředění a po naší chybě v rozehrávce inkasovali gól. V tomto zápase se obraz hry trochu změnil. Kluci se v této fázi utkání snažili vše řešit individuálně, asi ve smyslu, že si chce dát každý gól. Nakonec se nám, i přes hodně zahuštěný prostor před soupeřovou brankou, povedlo vstřelit pár gólů a zápas dopadl výhrou 5:1. 

Závěrem lze jen shrnout, že kluci i přes nějaké nedostatky ve všech zápasech herně dominovali a to ne z důvodu, že by byli soupeři slabší, ale docílili toho vlastní hrou, bojovností a nasazením.