FC Tempo Praha

U12: Hodnocení sezony

16.7.2015 0:28   redakce  

Trenéru Lukáši Michlovi chybělo jen lepší proměňování brankových příležitostí.

Ročník 2003 předvedl výsledkově skvělé jaro a v nabité skupině žákovské ligy obsadil skvělé páté místo. Bude zajímavé sledovat, jak si tým poradí s dalšími odchody hráčů do špičkových klubů.

Lukáš Michl Lukáš Michl
Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Hrát a zlepšovat se ve fotbale a aby nás pořád fotbal bavil, což lze taky napsat takto: Pracovat na rozvoji individuálních herních činností jednotlivce a zapojovat činnosti jednotlivce do týmového herního výkonu. Učit se jednotlivým dovednostem v co nejvyšší rychlosti.

Jak se je podařilo naplnit?
Celkem se dařilo vše, akorát jsem nebyl spokojen s tou rychlostí. Tady vidím určitě velký prostor pro zlepšení.

Jaké jsou silné a jaké slabé stránky vašeho týmu?
Mezi silné stránky bych určitě zařadil dobrou práci kluků s míčem (i když mohla by být ve větší rychlosti) a určitě tento tým disponuje velmi dobrými brankáři s dobrou rozehrávkou. A velkou devízu vidím v dobrých vztazích kluků mezi sebou. Mezi slabší stránky pak patří proměňování vyložených brankových příležitostí všech hráčů v zápasech. Na tréninku to jde, akorát to přenést do zápasů.

Jak vidíte perspektivu vašeho týmu v příští sezóně i delší budoucnosti?
Perspektiva tohoto ročníku je dobrá, je zde mnoho šikovných kluků a daří se i přes nějaké odchody do ligových týmů neustále doplňovat a nesnižovat kvalitu týmu. Tady je vidět, kam Tempo poskočilo, kluci zde mají zájem hrát.

Jak těžká byla vaše soutěž, který soupeř vás zaujal a čím?
Soutěž byla těžká. Žádný zápas nebyl jednoduchý a museli jsme hrát vždy naplno. Bylo to i srovnání různých herních stylů jednotlivých týmů. Protože jsem měl možnost vidět většinu soupeřů hrát jak proti nám, tak proti Spartě, tak mě překvapily některé týmy změnou rozestavení a rezignací na útok.

Který tým Tempa, mimo vašeho, vás zaujal?
Určitě jsem sledoval výsledky A mužstva, protože to je výkladní skříň klubu. Věřím, že spolu se Slavojem Podolí postoupí nastávající sezónu do přeboru. Dále pak všechny žákovské týmy, nejvíce pak U13, protože s námi hráli dvojzápasy.

Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha 9:8 Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha 9:8
Jak vy osobně pracujete na svém osobním trenérském rozvoji a ve které jeho složce byste se chtěl hlavně rozvíjet?
Stihnul jsem nějaké přednášky, které mě zajímaly a diskutujeme s trenéry mezi sebou. Jinak není moc času, když den má jen 24 hodin a musíte živit rodinu. Až jednou budou trenéři dostatečně za svoji práci zaplaceni, tak budou těch 8 a více hodin, které jsou v zaměstnání věnovat samostudiu a sledování nejnovějších trendů. To je ale za mého života sci-fi, alespoň v této zemi.

Pokud vám něco chybí ve fungování klubu, tak prosíme o inspiraci…
Mně nechybí nic, ale vždy jde vše udělat o něco lépe:-). Důležité je se poučit z chyb.

Veselá historka ze sezóny?
Zde jsem spokojený, že neshořel hotel Jana v Přerově na úvod mého působení u ročníku 2002.

Osoby:

Lukáš Michl