FC Tempo Praha

Muži A: První ztráta už ve druhém kole

31.8.2015 19:23   Dominik Kadlec  

Domácí Modřany k utkání přistoupily s nebývalou tvrdostí a Tempo nedokázalo adekvátně přizpůsobit hru.

První letošní ztráta přišla hned ve druhém kole na hřišti Modřanského SK. Do zápasu jsme vstoupili tak, že nebylo poznat, kdo hrál minulý rok přebor. Nebyli jsme schopni si vytvořit nic kloudného dopředu, ale ani soupeř nepředváděl nic zajímavého. Potom ale přišlo několik chyb a nedůrazů v našich zadních řadách, kdy jsme nedokázali odvrátit míč v okolí vlastní branky, byť jsme ho měli na kopačkách a soupeř dvě z těchto situací využil a dostal se do vedení 2:0. Toto vedení vlilo Modřanům pocit, že by mohli uspět, a tak si za tím šli po zbytek utkání za každou cenu, od této chvíle jsme nehráli jenom o body, ale i o život. Sáhli jsme ke dvojitému střídání a příchozí Patrik Geissler a Frei hru oživili, až do konce poločasu jsme dostali soupeře pod tlak. Odměnou nám bylo snížení po rohovém kopu, kdy se hlavou prosadil Kadlec.

S touto hrou bychom dokázali zápas zvrátit a s tím jsme šli do druhého poločasu. Soupeř šel do poločasu s tím, že žádná hra není dost tvrdá, a tak ještě přitvrdí. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a hned v úvodu dokázal Frei vyrovnat na 2:2 po přihrávce Čecha ze strany vápna. V tu chvíli jsem nepochyboval o našem vítězství, nicméně místo abychom dále hráli naši hru, tak jsme začali nesmyslně hrát vysoké míče na vysoké stopery domácích a to nemohlo vést k úspěchu. Pokud jsme se již hrnuli do nějaké zajímavé situace, tak jí soupeři dokázali zastavit za pomoci všech, většinou nedovolených, prostředků. Vše vyvrcholilo skluzem nohou napřed na Kalinu, který musel z utkání odstoupit, hráč domácích však viděl jen žlutou kartu a poté červenou kartou pro pacienta Šobotníka, který skluzem zezadu přerazil Kadlece. Od 71. minuty jsme tak hráli přesilovku, avšak obraz hry se nezměnil, mnoho vysokých přihrávek dopředu, které odvraceli stopeři či je pochytal brankář. Naše trápení jen podtrhl hráč domácích, který opět využil našeho nedobrého obsazování ve vlastním vápně a po rozehraném autovém vhazování vystřelil v 76. minutě domácím tři body.

Subjektivně hodnotím utkání tak, že by utkání slušela spíše remíza, ale ani výhra domácích není překvapením. Dále musím dodat (a vím, že se mi to na jaře může vrátit), že takto nepřátelské prostředí jsem na hřišti i v jeho okolí dlouho nezažil a jsem rád, že jsem se z utkání vracel po vlastních nohách.

Zápasy:

SK Modřany - FC Tempo Praha 3:2 (2:1)