FC Tempo Praha

U10: Přátelák s Hájemi

30.11.2015 11:19   David Perl   Tomáš Slany  

Za Tempo nastoupil Juventus Turín a AC Milán.

V sobotu jsme odehráli již druhé přípravné utkání tohoto týdne. Naše týmy předvedli různé pojetí hry. Juventus hrál více technicky a na některé akce bylo opravdu radost pohledět. Často dobře roztahoval hru a tím, že se dařilo i řešení situací 1 na 1, se dostával do přečíslení a měl dost prostoru i pro kombinaci. Naopak AC Milan byl více přímočarý a spíše narážel do soupeřů. Díky tomu se mělo čas do souboje připojit více hráčů. Nakonec se míč spíše "vykopal" ven ze souboje a pro kombinaci nebyl prostor.

Naopak třeba rozehrávku od brankáře, u které teď zkoušíme na trénincích nové varianty, si více vyzkoušeli kluci z AC Milan a celkem se i dařila. U Juventusu jsme se příliš často do rozehrávky od brankáře nedostávali, a když, tak nás soupeř nedokázal napadat tak, abychom ji byli nuceni použít a vystačili jsme si tak s klasickým rychlým rozehráním přes zadní. AC Milan byl občas pod tlakem trochu více a tak už musel vymyslet něco jiného, třeba to, co se právě učíme.

Dnes jsme také v celkovém součtu vystřídali 8 brankářů (dnes spíš rozehrávačů) a bylo hodně vidět, že soupeře výrazně přehráváme v těch čtvrtinách, kdy se brankáři sami aktivně nabízeli do hry a chtěli sami něco vymyslet.

Rádi bychom viděli u některých kluků z AC Milan více chuti hrát. Nabíhat si, chtít míč a to i když se třeba momentálně úplně herně nedaří, tak se tím nenechat zlomit. 

Juventus a AC Milan předvedly své kvality. Oběma se je podařilo potvrdit nejen samotnou hrou, ale i hodně míči v síti soupeře.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Háje Jižní Město