FC Tempo Praha

Muži A: Náročný zápas proti mladíkům

8.2.2016 23:02   Petr Vanko  

A tým na turnaji ve Střešovicích ještě neprohrál, tentokrát zdolal U19 Motorletu.

Další zápas zimní ligy ve Střešovicích nás svedl dohromady proti ligovému dorostu Motorletu.

Očekávali jsme úplně jiný zápas, než všechny předchozí a to se také potvrdilo. Motorlet hrál velice aktivně, slušně kombinoval a samozřejmě se držel neustále v pohybu. To nám také v prvních 15 minutách dělalo velké problémy a chvilku nám trvalo se s tím srovnat. Do vyložené šance jsme však soupeře nepustili a postupem času jsme hru vyrovnali. Bohužel jsme se však nevyvarovali hrubce v rozehrávce, následoval rychlý brejk a Schejbal se v samostatném nájezdu nemýlil - 0:1. Pak jsme také zahrozili i my. Velice aktivní byl Gronych, který několikrát poslal pěkný centr do pokutového území, ale brankou nic neskončilo. V nadějné pozici se ocitl Šváb, ale ve složité pozici přestřelil a když se neujala ani jedna standardní situace, tak to vypadalo, že půjdeme do kabin s mankem. V poslední minutě však uvolnil Šváb Freie a jeho centr dopravil do sítě Valta - 1:1.

Ve druhém poločase jsme věděli, že to proti běhavému soupeři bude kondičně náročné, ale kluci to zvládli velmi dobře. I když někteří měli v nohou sobotní celý zápas, tak jsme až do konce zápas odmakali a přišla i zasloužená odměna. Nejprve v dobré pozici přestřelil Šváb a pak naše napadání zužitkoval Frei - 2:1. Tentokrát jsme si však závěr zápasu pohlídali a vedení udrželi.

Trenér Petr Vanko: "Jsem rád, že jsme se setkali s trochu odlišným stylem hry a jsem rád, že jsme se s tím dokázali popasovat. Kromě prvních patnácti minut jsme se soupeři dokázali vyrovnat herně a i když měli čtyři kluci v nohách sobotní zápas, tak jsme se statečně drželi i kondičně."

Zápasy:

SK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 1:2 (1:1)