FC Tempo Praha

Muži A: Tempo vítězem turnaje

1.3.2016 14:04   Petr Vanko  

K prvenství pomohla výhra nad střešovickou U19.

Druhý zápas z trojboje s domácími týmy nás čekal proti U19 Střešovic. Vedoucí tým přeboru dorostu nás velice dobře prověřil a jen potvrdil své kvalitní výkony v průběhu turnaje.

Náš tým však podal také dobrý výkon a zápas velmi slušné úrovně pak dokázal dotáhnout do vítězného konce. Pojďme ale postupně. Střešovický tým vstoupil do zápasu velice aktivně, ale naše pozorná obrana vyložené šance příliš neumožnila. Sporný okamžik nastal po střetu Kuchaře s domácím útočníkem, který v dobré pozici minul míč a volání po penaltě rozhodčí nevyslyšel. Pak jsme přidali a naše snažení vyústilo ve vedoucí branku. Autové vhazování prodloužil hlavou Žalud a důrazný Šváb dopravil míč do sítě - 1:0. Do přestávky jsme však vedení neudrželi. Nejprve okénko v naší obraně dokázal zacelit výborným zákrokem Kuchař, ale po následném rohovém kopu se po odraženém míči ujala výstavní trefa domácích, která se zastavila až v šibenici naší branky - 1:1.

O náskok jsme sice do poločasu přišli, ale dlouho jsme smutní nezůstali. Hned po přestávce jsme rychle rozehráli autové vhazování, Dedek prodloužil míč do pokutového území, Čech se prodral do šance, která ještě v síti neskončila, ale do prázdné branky pak dopravil míč znovu důrazný Šváb - 2:1. Ani podruhé jsme však vedení neudrželi. Velmi zbytečný faul, který nic neřešil, znamenal penaltu a vyrovnání - 2:2. Rychlý sled branek pokračoval. Velmi pěkná kombinace po ose Kadlec - Tománek - Šváb a následná kolmice na Dedka, který se nemýlil, určitě musela potěšit přítomné diváky - 3:2. Třetí srovnání se už nekonalo, soupeř sice zatlačil, ale dostal se jen ke střelám z dálky, se kterými si poradil Kuchař a k centrovaným míčům, které s jistotou uskákala naše obrana. Naopak vítězství mohlo být ještě výraznější. Dedek ve vyložené šanci po přihrávce Hurky mířil vedle a když si oba hráči role vyměnili, tak další tutovku neproměnil Hurka. To bylo vše, a tak jsme si připsali další vítězství v zápase a v celém turnaji.

Trenér Petr Vanko: "Očekávali jsme těžký zápas, a to se potvrdilo, domácí hráli velmi aktivně, ale myslím, že jsme se v pohybu i agresivitě dokázali soupeři vyrovnat. Mrzí mě jen drobný výpadek při plnění obranných povinnosti v posledních deseti minutách prvního poločasu a zbytečný penaltový zákrok, když byl míč již v autu. Věřím, že tyto okamžiky budou pro naše mladé hráče poučením do mistrovských zápasů. Velice dobře jsme pak zvládli závěr zápasu a soupeře do ničeho nepustili. Jsem rád, že si kluci mezi sebou vytváří vysokou konkurenci a vůbec mi neulehčují přemýšlení o základní sestavě do mistrovských zápasů."

Zápasy:

SK Střešovice 1911 C - FC Tempo Praha 2:3 (1:1)