FC Tempo Praha

U12: Herní i kondiční progres

19.4.2016 21:40   Petr Havlíček  

Přes prohru s Táborskem se na výkonu Tempáků našla pozitiva.

V sobotu před polednem jsme v Horních Měcholupech přivítali Táborsko. Naším cílem bylo jednoznačně pokračovat v posledních výkonech a přenést do zápasu činnosti prováděné v tréninku (tento týden výměny míst a hra hlavou). Tyto úkoly se nám povedlo splnit pouze částečně.

Hned od úvodního hvizdu jsme byli mírně pod tlakem hostů. Jedna parta se však postupem času oklepala a začala si vytvářet příležitosti ke skórování, častokrát po úspěšném souboji 1v1. Táborsko sice mělo o něco více šancí a dokázalo si s nimi lépe poradit, ale i my bychom při větší efektivitě v zakončení vstřelili více než dva góly. Velký problém nám dělalo nabírání hráčů před a uvnitř vlastního vápna, kdy především obranná činnost našich krajních hráčů nebyla ideální. Druhému našemu týmu se nedařila rozehrávka, kluci častokrát v držení míče nevytvářeli nabídku, což je nutilo ke zbytečným a únavným soubojům, vedoucím ke ztrátám balónu.

Ve druhém poločase přišlo výsledkové zlepšení, které bylo znovu podpořeno jen na jedné straně hřiště, kde jsme zvítězili 1:0. "Gólovek" měl soupeř o něco více, my jsme nedokázali své nadějné akce dohrát do konce po nekvalitních finálních přihrávkách na útočné polovině. Pochvalu si ovšem kluci zaslouží za vstřelený gól hlavou a udržení se ve hře v obou svých poločasech.

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 3:10 FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 3:10
 Druhá polovina sice zlepšila výběr řešení při výstavbě útoků a rozehrávce a snažila se rovněž o rotace záložníků a útočníků, ale tyto situace byly často zabrzděny nepřesnostmi a špatným technickým provedením. Zároveň nás sráželo naivní bránění se zbytečným vyražením proti hráči. Bohužel musíme konstatovat, že pokud chceme být pravidelně úspěšní a prezentovat se aktivním a konstruktivním fotbalem, vyžaduje to koncentrovaný a odhodlaný výkon všech hráčů jednoho hřiště, nikoliv pouze tří či čtyř.

Celkově lze hodnotit kladně, že oproti podzimnímu zápasu v Táboře nastal výrazný herní, kondiční a koneckonců i výsledkový progres a že bude v budoucnu ještě výraznější, jestliže se o náš společný cíl budou pokoušet úplně všichni na hřišti. Nesmíme rovněž zapomínat, že z různých dlouhodobých i krátkodobých důvodů nám chyběli hráči, kteří patří mezi ty výraznější v našem týmu.

V neděli vpodvečer jsme se na Tempu utkali s o rok mladšími Tempáky, na obou stranách bez střídání, 4x20 min. V tomto zápase jsme chtěli vyzkoušet všechny herní činnosti v o něco menší rychlosti a s fyzickou výhodou jednoho roku. Řada akcí a individuálních průniků se povedla a i nabídka ve správném, otevřeném postavení šla lépe. Na druhou stranu momentů, kdy jsme se prosadili spíše silou než nějakým účelným roztažením hry, bylo více, než bychom čekali.

Děkujeme Táborsku za přínosné utkání, klukům ročníku 05 za pomoc v mistráku i za nedělní zápas a rodičům za podporu!

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 3:10 (2:7)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:18)