FC Tempo Praha

Muži A: Třetí porážka v řadě

29.4.2016 13:53   Petr Vanko  

Proti Podolí nebylo Tempo horším týmem, ale fotbal není vždy spravedlivý.

Poprvé doma na nové umělé trávě jsme přivítali druhý tým tabulky Podolí. O motivaci bylo postaráno nejen kvůli otevření nového hřiště, ale i proto, že jsme předtím dvakrát prohráli. Od prvních minut jsme soupeře zatlačili a výsledkem byla dvě břevna, která se rozezněla na hostující brance. Bohužel náš další tlak a aktivita ke gólu nevedly a když se ani soupeř nedostal do brankové příležitosti, šlo se do kabin za nerozhodného bezbrankového stavu.

Po přestávce se však na vedoucí trefu čekalo jen několik vteřin. Po prodloužení hlavou od Švába se z bezprostřední blízkosti prosadil Frei - 1:0. Bohužel jsme se z náskoku dlouho neradovali. Zaskočeného soupeře dostala do hry naše chyba v rozehrávce, přímý kop, další chyba a vyrovnání pohodlně do prázdné branky - 1:1. Za malou chvíli jsme již prohrávali. Podolí se sporně dostalo k míči a tečovaná střela zapadla pro nás nešťastně přesně za tyč - 1:2. Tento gól nás sice nepoložil, ale i když jsme si vytvořili tlak, tak šance na vyrovnání nikoliv. V závěru zápas ovládly emoce po předchozí netrestané tvrdé hře obou týmů a dva hráči Podolí obdrželi červenou kartu. Ani to však na naší třetí prohře v řadě nic nezměnilo.

Trenér Petr Vanko: "Další prohra, velmi mě to mrzí, ale myslím, že jsme rozhodně nebyli horším týmem. Zápas moc krásy nenabídl, oba týmy předvedly spíše bojovný výkon, bohužel jsme nebyli šťastnější než soupeř. Chybí nám větší jednoduchost a chytrost v poslední třetině hřiště. Na tom musíme velmi zapracovat a větší zodpovědnost okolo naší branky. Nyní nás čeká další těžký zápas a musíme udělat vše pro zastavení této výsledkové série."

Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha 1:2 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:38)