FC Tempo Praha

Muži B: Útěk z májové procházky

2.5.2016 14:40   Ondřej Stejskal  

Benfika v poklidu dokráčela k vítězství v Lipencích.

"Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj." 
Tímto veršem jsem vystihl krásné nedělní fotbalové počasí. Někteří z nás museli utéct z májové procházky, další nebyli ani svými polovičkami puštěni a o možnosti si jít zahrát s kamarády fotbal vůbec nemohli ani uvažovat. Proto se nás na zápas sešlo 12. Všichni v šatně se třásli, kdo si asi vytáhne toho pověstného Černého Petra a bude na střídačce sám. Tento rébus byl odtajněn hned po příchodu a vytáhl si ho Majkl z dorostu. Druhý zapeklitý oříšek musel vyřešit trenér a to post brankáře. Tento úkol vyřešil šalamounsky, zašel na nedalekou pouť, která se konala u hřiště, koupil 11 špejlí, nalámal je, a tahali jsme. Tu pověstnou nejkratší si vytáhl Jirka Hron a i tento nelehký úkol byl vyřešen.

Již při rozcvičce se vážně zranil Sláva, první půli to kousnul, ale do té druhé už bohužel nenastoupil, ale nebudu předbíhat. Jak jsem už zmiňoval, nálada na zápas byla vynikající a i proto jsme od úvodních minut převzali iniciativu a chtěli vsítit první branku. První velkou příležitost zmařil Stejskal, který poslal míč z malého vápna 23 metrů nad branku. Poté Žalud utíkal sám na branku, ale střetly se mu myšlenky v hlavě, začal vymýšlet a pověstným krtkem zazdil celou akci. Zanedlouho toto své zaváhání odčinil, když si jeho střílený centr srazil domácí obránce do brány a stav skóre 0:1. Druhou branku vstřelil aktivně hrající Žalud, kdy dostal milimetrovou přihrávku za obranu od Stejskala, jednoduše přehodil vyběhnutého brankáře. Skóre 0:2, za tohoto stavu se šlo do kabin.

V kabině panovala dobrá nálada, kterou pokazil Jirka Nechvíla, který vypustil bojový plyn a my museli urychleně opustit prostor šaten. Tento plyn se rozpínal až k panu rozhodčímu a ten druhý poločas začal i o něco dříve. Jirka se nám omluvil v 60. minutě a to gólově a to když si naskočil na roh a kolenem dopravil míč za čáru. Stav 0:3, za tohoto stavu jsme již polevili a to byla chyba, která se nám mohla vymstít. Lipence totiž až v 70. minutě zjistily, že náš brankář, není úplně ten, za koho se vydává, a střelou z přímého kopu překonali Jirku Hrona. Rázem to bylo 1:3. Poté jsme znovu začali hrát a to demonstroval Tománek, který 40 metrovým sprintem předběhl obránce domácích, zasekl míč, tím poslal toho samého obránce na párek a krásnou střelou, trefil brankáře, který stál uprostřed branky. Když brankář viděl, jak je Lukas smutný, tak si nakonec míč srazil radši do branky, stav už byl klidný 1:4.

Kosmetickou úpravu skóre přidal na konci Stejskal, kdy utaženou placírkou na zadní tyč rozvlnil síť popáté. Ještě úplně na konci domácí vystřelili podruhé na branku za zápas a Jirka Hron znovu inkasoval. Konečný stav byl 2:5 a my spokojeni odjížděli domů za svými ženami, přítelkyněmi, milenkami, abychom jim předali dar největší a to dnešní výhru.

Zápasy:

TJ Sokol Lipence B - FC Tempo Praha B 2:5 (0:2)