FC Tempo Praha

U14: Pochvala za aktivní hru

24.8.2016 0:17   Jaroslav Teplan  

Premiéra na velkém hřišti Tempákům vyšla, Karlovy Vary porazili 4:0.

V sobotu 20.8. jsme sehráli své první mistrovské utkání na velkém hřišti. Soupeřem na domácí půdě nám byly Karlovy Vary.

Do utkání jsme vstoupili velmi nervózně. Přihrávky byly nepřesné, míč nás tolik neposlouchal. Postupem času se do naší hry začala vkládat jistota, kluci začali být ve všech herních činnostech jistější, odvážnější a aktivnější. Díky tomu se nám podařilo vsítit branku střelou ze střední vzdálenosti Horákem. Do konce prvního poločasu jsme byli jasně lepším týmem, avšak další branku se nám nepodařilo vstřelit.

Do druhého poločasu na nás soupeř vlétl a chtěl s výsledkem něco udělat. Tuto soupeřovu pětiminutovku jsme ustáli a do konce zápasu zápasu jsme ve hře výrazně dominovali. Do konce zápasu se nám podařilo ještě vsítit tři krásné branky. Druhá branka padla po akci Vitík - Coufal, když po krásné přihrávce se Coufal tváří v tvář soupeřovu brankáři nemýlil. Třetí branka se podařila vsítit Lukáši Jirákovi, který se na lajně výborně uvolnil, zatáhl míč do pokutového území a prudkou střelou na přední tyč nedal brankáři šanci, O konečném výsledku 4:0 rozhodla nádherná akce po ose Horák - Vodička - Šmerda - Vitík, když posledně jmenovaný zakončoval do prázdné branky.

V prvním utkání musíme kluky pochválit za přístup. Byli jsme aktivní a v průběhu celého zápasu se nám dařilo velmi dobře držet míč. Velkým plusem v posledních utkáních je okamžitý represink po ztrátě míče a jeho rychlý zisk zpět na naše kopačky. Zároveň bychom chtěli pochválit hru soupeře, který se i přes náš tlak či presink neuchyloval ke zbytečným nákopům či odkopům, ale po celou dobu zápasu se hru snažil tvořit.