FC Tempo Praha

Muži A: Bláha trefil tři body

29.8.2016 11:49   Petr Vanko  

Nervózní úvodní zápas sezony s Bohnicemi rozhodl útočník Bláha trefou z přímého kopu do šibenice.

Krátká letní příprava skončila a všichni jsme byli zvědaví, jak si povedeme v prvním mistrovském utkání s nováčkem z Bohnic.

Hrálo se ve velmi teplém počasí a hostující nováček posílen postupovým elánem nám nedal vůbec nic zadarmo. Nakonec se na umělé trávě ve Lhotce odehrálo dramatické utkání s vítězným koncem pro Tempo.

FC Tempo Praha - TJ Slovan Bohnice 2:1 FC Tempo Praha - TJ Slovan Bohnice 2:1
Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, měli jsme mírnou převahu, ale Bohnice hrozily neustále z rychlých protiútoků. Z jednoho z nich nakonec i udeřilo. Ostrý centr před branku usměrnil do sítě Horvát - 0:1 - a hosté vedli. Naše nervozita se ještě zvýšila a do poločasu se na naše kopačky vkrádalo hodně nepřesností a málo fotbalové odvahy. Přesto jsme však šance měli. Ještě za nerozhodného stavu unikl obraně Klouček, jeho oblouček přes brankáře už směřoval do sítě, ale obětavý obránce Bohnic míč vykopl z brankové čáry. Za nepříznivého skóre pak přišla další šance. Patrik Geissler byl faulován a byl nařízen pokutový kop. Z krize nás ale Frei nevyvedl a brankář Beer jeho slabou střelu chytil. I v následujících minutách byl hostující brankář v hlavní roli, když chytil dobře umístěnou střelu Bláhy.

V poločase jsme se museli trochu uklidnit a po přestávce jsme se dokázali zlepšit. Přispěla k tomu i vyrovnávací trefa. Bláha míč ztlumil na prsa na hranici pokutového území pro Švába a jeho povedená rána z voleje skončila v síti - 1:1. Zanedlouho Bláha prostrčil míč na Tománka, ten dal pod sebe, kde se ve vyložené šanci ocitl Barták, ale přestřelil. O chvilku později byl faulován Hurka a Bláha přímý volný kop trefil nádherně přes zeď - 2:1. Hosté začali pomalu odcházet, ale neustále jsme se museli mít na pozoru. Po naší ztrátě míče však hostující útočník naštěstí hlavou přestřelil. V závěru jsme ještě mohli náskok navýšit, ale nestačila nám ani situace čtyři na jednoho a další přečíslení a navíc brankář Beer předváděl ve 39 letech opravdu neuvěřitelné zákroky. Nakonec jsme však i nastavení zvládli a připsali jsme si vybojované vítězství.

Trenér Petr Vanko: "Od začátku na nás byla znát nervozita. Fotbalově se nám tolik nedařilo, ale kluci pořád bojovali a zápas odmakali. To byl podle mě klíčový faktor našeho obratu, protože nasazení nám vydrželo od první do poslední minuty. Postupem času výkony některých hráčů rostly a soupeře jsme začali přehrávat. Náš výkon měl k ideálu ještě daleko, ale věřím tomu, že takto vybojovaná výhra nám pomůže a v dalším zápase podáme lepší výkon."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Slovan Bohnice - Praha 8 2:1 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:33)