FC Tempo Praha

U14: Ztráta jednoho bodu

30.8.2016 22:29   Jaroslav Teplan  

Tempo mělo s Táborskem jasnou převahu, ale nakonec vyhrálo až na penalty.

V neděli 28.8. jsme zajížděli k utkání do Táborska. Vládlo velice horké počasí a vůbec jsme netušili, jak bude vypadat cesta přes Benešov, kde se opravuje silnice. Provoz na silnici byl tak plynulý, že jsme k zápasu starší kategorie dorazili dvě hodiny předem. Cílem tak bylo kluky udržet co nejvíce mimo sluníčko a důsledně dodržovat pitný režim.

Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a kombinační hrou se nám dařilo soupeře výrazně přehrávat a vytvářet si slibné střelecké příležitosti ke vstřelení branky. Bohužel jsme vytvořené střelecké příležitosti překombinovali anebo jsme nevybrali správné řešení. V polovině prvního poločasu jsme zahráli nejhorší desetiminutovku v letošní sezóně. Soupeři jsme darovali penaltu, se kterou si bravurně poradil Kinský, dále dvakrát umožnili soupeři jít samotnému na brankáře a poté mu dokonce usnadnili vedení 1:0, když se soupeř velice lehce prosadil přes naši pravou stranu. Obdržená branka jakoby nás nabudila a soupeře jsme opět začali přehrávat a odměnou nám byla branka vstřelená Lukášem Jirákem, který zužitkoval velmi chytrou přihrávku od Horáka.

Druhý poločas pokračoval stejně jako závěr prvního. Soupeře jsme začali přehrávat po všech stránkách, což bylo výrazně umocněno i kondičním faktorem. Soupeř hrál na hranici svých sil, což se výrazně projevovalo na zjednodušené hře. My jsme soupeřovu branku ostřelovali ze všech stran, ale ujala se až střela Vodičky pod břevno. Vypadalo to, že výsledek ještě navýšíme, ovšem žádná z našich dalších možností se neujala. Ba naopak soupeř z ojedinělého útoku nám utekl, trefil tyč naší branky a dobíhající hráč soupeře měl práci jednoduchou, když míč doklepl za bezmocná Filipova záda.

Do konce zápasu zbývalo ještě deset minut, když bych se nebál říct, že náš "drtivý" tlak končil střelami nad branku, do břevna či špatným výběrem v pokutovém území, kudy prošla řada výborných přihrávek. Zápas tak skončil v normální hrací době 2:2 a na řadu přišly penalty. V nich jsme byli úspěšnější než soupeř, když Filip dvě penalty zlikvidoval a jednou mu cinklo břevno.

V utkání jsme měli problém především v prvním poločase s přírodní trávou, čímž docházelo v naší kombinaci k řadě nepřesností, dále s výrazně horkým počasím, neboť některým hráčům se nechtělo aktivně zapojovat do spolupráce, a díky tomu výrazně komplikovali "život" svým spoluhráčům, kteří měli míč na noze. Nedodržovali jsme základní obranné postavení a principy a někteří hráči si dělali na hřišti, co chtěli. Po důrazném proslovu v kabině se kluci vzepjali k výkonu, který je zdobil s Karlovými Vary a poté v zápase předváděli výborné individuální i skupinové výkony.

Za druhý poločas musím kluky pochválit za jejich aktivitu a především za neutuchající touhu zvítězit, což se však povedlo až na pokutové kopy. Před Táborskem bychom však měli rovněž smeknout, neboť jejich kluci dokázali zápas odehrát na hranici svých možností a s velkým sebeobětováním na hřišti uhrát dobrý výsledek, což nás donutilo hrát naplno až do konce utkání, vymýšlet kreativní řešení jak překonat soupeřovu obranu, brát na sebe zodpovědnost za výsledek a dostat z každého našeho hráče maximum.

Chtěl bych ještě poděkovat rodičům a hráčům z ročníku 2002, kteří kluky v Táborsku skvěle podporovali a tím je motivovali k dosažení lepšího výkonu.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 2:2 (1:1), pen. 1:3