FC Tempo Praha

Muži A: Derby rozhodl Klouček

4.9.2016 23:51   Petr Vanko  

Tempo i ve druhém utkání naplno bodovalo, v Modřanech výhra 3:1.

Ve druhém kole jsme zajížděli k místnímu derby proti týmu z Modřan. Hrálo se na velmi dobře připravené trávě a domácí prakticky s komplet obnoveným týmem určitě chtěli potvrdit první domácí výhru proti Lipencům. Modřany opravdu prošly velmi razantní obměnou a netají se ambicemi hrát v horní polovině tabulky. To náš tým měl za sebou vydřenou výhru s nováčkem z Bohnic a jasným cílem bylo potvrdit zisk tří bodů.

SK Modřany - FC Tempo Praha 1:3 SK Modřany - FC Tempo Praha 1:3
Úvodní neurovnané oťukávání skončilo střelou z přímého kopu Patrika Geisslera, která skončila na břevně. Na druhé straně jsme nepokryli rohový kop a hlavička domácího hráče skončila také na našem břevně. Pak jsme se pomalu dostávali více a více do hry a výsledkem byla velká příležitost Vltavského, ale bohužel jeho pokus z přímého kopu mezi tyčemi neskončil. Další dvě velké šance měl Frei, nejprve po pasu Valty a těsně před přestávkou po přihrávce Vltavského se ocitl zcela sám před brankářem Voskou, ale oba jeho obloučky skončily mimo. Přesto jsme do našich pokusů vměstnali i přesnost. To Kolařík prostrčil míč za obranu na Bláhu, který se neukvapil a jeho nezištná přihrávka skončila na kopačce Kloučka, který se do prázdné branky nemohl mýlit - 0:1.

Jak skončil první poločas, tak začal i druhý. Tedy velkou šancí Freie. Kolařík dostal dobrou přihrávku, jeho výzvu pod sebe promáchl Bláha, ale míč připravil přesně Freiovi a jeho střela z deseti metrů jen nechala vyniknout dobrý reflex brankáře Modřan. Po našich neproměněných šancích tak přišel trest. Prakticky z jediného ohrožení branky ve druhém poločase míč po rohovém kopu Modřan poskakoval v našem brankovém území, tam byl nejdůraznější Pánek a vyrovnal - 1:1. To bylo však ze strany domácích všechno. Nadále jsme pokračovali v aktivitě, několik náznaků a standardek šancí neskončilo, až pět minut před koncem prostrčil míč Barták na rozběhnutého Kloučka a ten chladnokrevně rozhodl - 1:2. V závěru se ještě v pokutovém území uvolnil Šváb, kterého zastavil faulem Kukla a nejenže po druhé žluté dostal červenou kartu, ale ještě se kopala penalta. Tentokrát jsme jí nepohrdli a Kadlec bezpečně proměnil - 1:3. V závěru už se nic zajímavého nestalo, a tak se tři body stěhují na Lhotku.

Trenér Petr Vanko: "Dnes jsem čekal velmi těžký zápas proti posílenému týmu Modřan a mám pocit, že jsme byli dobře připraveni a herně jsme utkání zvládli lépe než minulý týden. Mrzí mě, že jsme nedokázali rozhodnout dříve, protože možnosti na to byly. Kluky znovu chválím za aktivitu, ale určitě bych vytknul ještě málo mezihry a kombinace, kde je určitě prostor pro zlepšení."

Zápasy:

SK Modřany - FC Tempo Praha 1:3 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:34)