FC Tempo Praha

Muži B: Bod míň než tři, ale víc než nula

6.9.2016 15:02   Ondřej Dvořák  

Benfika doma ztratila dva body s Kačerovem.

Ke druhému zápasu jsme nastoupili na domácím hřišti a soupeřem nám byl Kačerov, ten přijel s velmi mladým týmem, kdy útočníkovi Vejvodovi, dříve hájícího naše barvy, bylo pouhých 15 let. Sešli jsme se v hojném počtu, proto se dá říci, že sestava neměla slabin a do zápasu jsme nastupovali jako favorité. Svoji roli jsme hned od začátku plnili a po pár náznacích jsme poprvé udeřili v 11. minutě, kdy po zahraném rohu na přední tyč s přehledem zakončil Jirka Žalud a dal tím rázně najevo, že jeho plánovaná kolekce spodního prádla JŽ7 bude i nadále podložena zvučným jménem a fotbalovou kvalitou. Po vedoucím gólu se na obrazu hry nic neměnilo, hosté bez střely na bránu a Lhoťáci co deset minut, to ložená šance - Frei, Hendrich, Žalud - zejména tyto šance volaly po navýšení našeho náskoku.

Bohužel se tak nestalo a na naši nekvalitu v zakončení jsme doplatili gólem v naší síti, kdy první "střelu" na naši bránu vyslal soupeř ze zhruba 25 metrů, k naší smůle trefil JŽ7 a po tomto odrazu směřoval do protipohybu Erbena – 1:1.

Branka v naší síti nás nerozhodila a šance nadále přibývaly. Druhý gól vsítil s přehledem Pavel Frei, který proměnil samostatný nájezd, do kterého ho po rozehrávce od Erbena skvělým pasem vyslal Mára Veselý - 2:1 poločasový výsledek.

Do druhé půle jsme prostřídali a očekávali stejný obraz hry jako v půli první. Prvních patnáct minut vypadalo, jako by oba týmy zůstaly v kabině, hrál se fotbal bez nasazení, šancí, kombinací. Poté jsme opět převzali otěže zápasu a vytvářeli si šance - nutno podotknout, že ne v takovém počtu jako v půli první. Fotbalové pravidlo pravící "Nedáš - dostaneš" opět platilo a v 70. minutě po nedůrazu na naší levé straně obrany se prosadil šikovný útočník hostů Novotný a střelou z vápna na přední tyč překonal Erbena – 2:2.

S remízou jsme se nechtěli spokojit a tlačili jsme se do vápna soupeře, šance jsme si vytvářeli, zejména ty Barocha, Gronycha a střídajícího Dedka by snesly označení "tutovky", nicméně dvakrát nám byla malá branka soupeře a proti nedůraznému Dedkovu zakončení zakročil brankář hostí.

Za zmínku stojí přímý kop soupeře v 92. minutě, kterým orazítkoval pravou tyč naší svatyně, kdyby míč směřoval o deset čísel vedle, byla by v šatně o poznání pochmurnější nálada. Za zmínku nestojí vyloučení hostujícího hráče ze střídačky.

Z mého pohledu odehrála velmi dobrý zápas obranná čtveřice a neobvykle precizní přesnost měly sehrávky dobře hrajícího Hendricha. Uvidíme, jak moc nám tyto dva body budou chybět v průběhu sezóny, kdyby v sobotu zůstaly na Tempu, nikdo by se nemohl divit.

Příští zápas na horkou půdu do Ďáblic, pokud budeme chtít uspět nejen herním projevem, ale i bodově, budeme muset výrazně zlepšit naši koncentraci v zakončení.

Závěrem nutno podotknout, že i přes zklamání z výsledku jsme se v hojném počtu sešli v tempácké knajpě U Krychle a strávili příjemný týmový sobotní večer.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Gordic Praha Kačerov 2:2 (2:1)