FC Tempo Praha

Muži A: Hotovo za jedenáct minut

11.9.2016 13:15   Petr Vanko  

Výsledek 5:0 byl pro hosty z Lipenců ještě milosrdný.

Ve třetím kole jsme nastoupili ve velkém horku proti Sokolu Lipence. Zápasu ještě předcházela úsměvná vložka, kdy obě sady dresů našeho týmu barevně nekontrastovaly s těmi soupeřovými, a tak jsme museli sáhnout po zimní "historické" modré, která měla dlouhé rukávy. I tento fakt nás však nijak nerozhodil a připsali jsme si další vítězství.

Hosté přijeli bez bodového zisku a určitě jsme nechtěli, aby první soutěžní body zaznamenali na naší domácí půdě. S velkým odhodláním - i kvůli velkému horku - jsme na Lipence vletěli a bylo vidět, že zápas chceme rozhodnout od úvodních minut. Samozřejmě toto přání někdy nebývá vyslyšeno, ale jinak tomu bylo tentokrát na Lhotce. Už ve 4. minutě vhazoval Kadlec aut a jeho pokus byl na cestě přes pokutové území tečován někým z hostujících hráčů a skončil v síti. V zápise se nakonec objevuje jméno Kadlece, ale podstatnější bylo, že jsme 1:0 vedli. A to nebylo vše. Klouček se dostal za obranu, dal míč pod sebe a Patrik Geissler se z hranice pokutového území nemýlil - 2:0. A další pěkný fotbalový moment následoval. Vltavský šajtlí poslal míč do pokutového území a Bláha hlavou mířil znovu přesně - 3:0. Po 11 minutách bylo prakticky po zápase a Lipence se musely cítit jako by byly uprostřed uragánu. Další šance totiž přicházely, jen skóre stále nerostlo. Po půlhodině hry ale nacentroval Vltavský, Klouček zachoval chladnou hlavu a bylo to 4:0. Za tohoto výsledku se šlo i do kabin, a to ještě nejednu branku mohli přidat Klouček, Bláha a Frei.

Po pauze tempo výrazně opadlo. Nemůžeme sice říct, že bychom neměli šance na zvýšení náskoku, ale skóre se měnilo pouze jednou. Špatný odkop brankáře se od Geisslera dostal k Freiovi, ten pohotově uvolnil Bláhu a náš střelec obešel brankáře a do prázdné branky dal výsledku konečnou podobu - 5:0. Frei pak ještě trefil břevno prázdné branky, branka Švába správně nebyla uznána, branka Schwanka asi nesprávně, ale i tak nám to nemusí vůbec vadit. Ve velkém horku jsme vstřelili pět branek a věřím, že chvilkami i potěšili oko diváka pěknými akcemi.

Trenér Petr Vanko: "Dneska jsme na Lipence vlétli a zápas rozhodli v prvních minutách. Myslím, že i diváci měli dnes na co koukat a vyzdvihl bych nejen vstřelené branky, ale i zodpovědnost v defenzivě a čisté konto. Po předchozích vybojovaných výhrách jsme si trochu odpočinuli i psychicky a věřím, že načerpané síly prodáme v dalších zápasech. Čeká nás ve středu pohár s Březiněvsí a v sobotu doma přivítáme Zlíchov a oba soupeři budou nesmírně kvalitní."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Sokol Lipence 5:0 (4:0)