FC Tempo Praha

U14: S Ústím a v Benešově

16.9.2016 15:51   Jaroslav Teplan  

Tempáci z anglického týdne vytěžili tři body.

Zápas s Ústím jsme hráli jsme v pro nás netradiční podvečerní čas, který nám plně vyhovoval. Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně a již v první minutě se nepodařilo L. Jirákovi prosadit tváří v tvář brankáři z Ústí. O dvě minuty později se nepodařilo Coufalovi ideálně trefit míč pře odkrytou brankou. Nakonec se ujala až třetí šance, když se trefil Rakušan do odkryté branky po přihrávce Coufala. Takže vstup do utkání se nám více než vydařil. V utkání jsme pokračovali nátlakovou hrou s rychlým přechodem z obrany do útoku, čímž se nám dařilo soupeře přečíslovat a tyto herní situace velmi dobře řešit. Do konce poločasu se nám podařilo síť ještě čtyřikrát rozvlnit zásluhou dvou tref Vitíka a po jedné trefě L.Jiráka a Vodičky. Bohužel se nám nepodařilo jít do šatny s nulou na kontě obdržených branek, neboť vlivem špatné komunikace mezi stopery soupeř využil jejich zaváhání a snížil.

Do druhého poločasu jsme opět vletěli a hned v první minutě se trefil Horák po přiťuknutí míče Šmerdou. Zápas nás však strhl, užívali jsme si ho a chtěli jsme nastřílet co nejvíce branek. Soupeř však v určitých fázích hry předváděl velmi kvalitní výkon a museli jsme se neustále držet na pozoru. Nakonec se nám podařil vyhrát i druhý poločas a to poměrem 4:2, když se ještě dvakrát trefil Horák a jednu branku přidal Schöbl.

V utkání kluci plně ukázali svůj potenciál, když díky zvýšené agresivitě a důrazu se dokázali soupeři plně vyrovnat.. Rovněž se nám velmi dařila přechodová fáze směrem do útoku, kde jsme velmi dobrými náběhy a průnikovými přihrávkami soupeře přehrávali. Máme radost z počtu vstřelených branek, ale již je to horší s inkasovanými brankami, které můžeme nazvat laciné. Při obdržených brankách nám vázla komunikace či lepší pozornost.

Z celkového hlediska musíme před klukama v dnešním zápase smeknout, neboť dokázali udržet vysoké tempo během celého zápasu. Kluci hýřili vysokým sebevědomím, což se výrazně podepsalo pod výkonem každého z nich. Zároveň chceme poděkovat rodičům, kteří svým neustálým podporováním klukům pomohli ke kvalitnímu výkonu.

V úterý jsme zavítali po delší době na soupeřovo hřiště a to Benešova, kde jsme očekávali vyrovnaný zápas, který budou rozhodovat detaily.

Začátek zápasu odpovídal i očekávání. Ze začátku se hrálo spíše opatrně a uprostřed hřiště. V polovině zápasu jsme prohráli osobní souboj na vlastní polovině a soupeř tuto chybu dokázal využít a dostat se tak do vedení. My jsme však rozhodně zápas nezabalili a začali hrát mnohem odvážněji a přímočařeji. Za odvahu jsme byli odměněni dvěma vstřelenými brankami v krátkém sledu. Nejdříve se trefil L. Jirák a o chvilku později Vitík. Zápas se poté odehrával dle našich not. Bohužel, před koncem poločasu jsme udělali obrovskou chybu v rozehrávce od branky, kterou soupeř plně využil a vyrovnal.

Ve druhém poločase jsme se prvních deset minut hledali, soupeř byl aktivnější a vytvořil si dvě zajímavé situace, které neproměnil. Když jsme pomalu soupeře začali v poli přehrávat, tak jsme mu pomohli laciným faulem v pokutovém území. Soupeř penaltu pohodlně proměnil a dostal se do vedení 3:2. Od té doby to byl na hřišti spíše boj o prostor a o míč. Soupeři se podařilo deset minut před koncem vstřelit branku na 4:2. My jsme však bojovali až do konce a vytvořili si drtivý tlak, který nám však přinesl pouze jednu vstřelenou branku, která určila konečné skóre 4:3 ve prospěch domácího týmu.

Jak jsem již předesílal na začátku, byl to zápas, ve kterém rozhodovaly detaily a chyby. Chyb jsme vytvořili více než soupeř, a proto jsme prohráli. Na druhou stranu musím kluky pochválit, jakým způsobem k zápasu přistoupili, jak bojovali a jak chtěli zlomit nepříznivý dvoubrankový náskok soupeře ke konci utkání. Věřím, že kdyby se hrálo ještě o chvilku déle, tak by se to podařilo. Dnešní utkání bylo pro nás velkou zkušeností a věřím, že na dlouhou dobu v mládežnickém fotbale poslední.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 9:3 (5:1)
SK Benešov - FC Tempo Praha 4:3 (2:2)