FC Tempo Praha

Muži A: Výhra pracovitosti a nasazení

18.9.2016 23:24   Petr Vanko  

Výkon úplně ideální nebyl, ale díky velké vůli Tempáci zdolali nebezpečný Zlíchov 4:1.

Po úspěšném postupu v poháru přes favorita druhé skupiny A třídy jsme hráli proti dalšímu nelehkému soupeři. Na Lhotku přijel Zlíchov, který nás v loňském ročníku dvakrát porazil a patřil vůbec mezi nejlepší týmy soutěže.

Hosté ve svých typických černých dresech dokázali všem divákům, že jsou stále velice dobrým týmem a velmi dlouho to vypadalo, že si odvezou všechny tři body. Po úvodním oťukávání vrátil přes Kuchaře přetažený rohový kop hlavou Lžička a naše špatná domluva na brankové čáře vedla k polovlastnímu gólu - 0:1. To nás na dalších několik minut poznamenalo a nedařilo se nám hosty přehrát. Zápas se odehrával ve velmi slušném tempu a nasazení a oba týmy stál dost sil nejen pohyb, ale i množství osobních soubojů. Velmi zle s námi mohlo být po další standardní situaci Zlíchova. Pro nás nešťastný odraz dopadl přesně na hlavu Schulze a jeho hlavičku reflexivně zlikvidoval Kuchař. To se nakonec ukázalo jako velice důležité, protože jinou vyloženou šanci si již hosté nevypracovali a náš tým začal Zlíchov přehrávat. Ještě do poločasu jsme si vytvořili velké množství standardních situací, ale z nich ještě neudeřilo.

Po změně stran se však na hranici pokutového území kopal přímý kop, kterého se ujal Bláha a trefil se krásně - 1:1. Po vyrovnání jsme trochu znervózněli a hrálo se mezi oběma šestnáctkami. Zápas však zlomila jednoduchá situace nedáš - dostaneš. Kopecký svůj průnik místo střely zakončil pádem a na druhé straně se míče ujal Schwank a krásnou individuální akcí nás poslal do vedení - 2:1. Za dalších pět minut kopal přímý kop Vltavský, jeho centr našel hlavu Schwanka a ten se v těžké pozici znovu nemýlil - 3:1. To zápas definitivně zlomilo a my jsme mohli náskok ještě navýšit. V situaci tři na jednoho vyzval Frei ke střele Čecha, ale ten minul prázdnou branku. Co se nepovedlo jemu, tak zvládl Patrik Geissler střelou z hranice pokutového území, když mu míč vrátil Vltavský - 4:1. Zlíchovští si tak odváží trochu krutou porážku a uvidíme, jak si náš tým povede příští týden proti velkému favoritovi na postup - AFK Slavoj Podolí Praha.

Trenér Petr Vanko: "Pro nás strašně cenná výhra. Otočili jsme zápas zatím s nejlepším soupeřem, se kterým jsme hráli. Výsledek určitě vypadá lépe než předvedená hra a pro hosty je asi trochu krutý, protože odehráli velice slušný zápas. Nám se dneska nedařilo zejména v útočné fázi, kluci na krajích a v útoku vůbec nebyli ve hře. Zase však musím pochválit pracovitost a nasazení celého týmu. I když to dnes nebylo herně ideální, tak všichni hráli disciplinovaně a poctivě a již několikrát jsme se přesvědčili, že se tento přístup vyplatí."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Zlíchov 1914 4:1 (0:1)