FC Tempo Praha

Muži A: Zlaté body z bitvy na Podolí

25.9.2016 22:58   Petr Vanko  

Tempo vyválčilo cennou výhru 2:0 a dál drží vítěznou sérii.

V pátém kole jsme v sobotních dopoledních hodinách hráli na horké půdě favorita na postup - Podolí. Domácí hráči před sezónou vyhlásili útok na postup do přeboru a jelikož i náš tým by rád hrál v nejvyšších patrech tabulky, tak se dal čekat velmi zajímavý duel. V prvním poločase se oba týmy soustředily na důkladnou defenzivu. My jsme měli více míč na kopačkách a Podolí čekalo na své šance ze standardních situací. Na šanci diváci čekali marně, protože všechny pokusy z rohových a přímých kopů jsme uskákali a stejně tak na druhé straně domácí buď pokus zablokovali, nebo slabou střelu Kloučka s klidem chytil Vondrka.

Po přestávce se dalo čekat, že se stavidla ofenzivního fotbalu neotevřou. To se sice opravdu nestalo, ale branky přece jen přišly. Dá se asi říct, že jsme byli postupem času více na míči a soupeře trochu zatlačili, ale šance nepřicházely. Naopak naši hrubku při přebírání hráčů mohlo potrestat Podolí, ale na hlavičku domácího hráče si zkušeně počkal Kuchař a předvedl dobrý zákrok. To byla prakticky jediná šance domácích v zápase. My jsme příležitostí skórovat taky moc neměli, ale nakonec to přišlo.Vltavský vymyslel nádhernou přihrávku na Patrika Geisslera, ten šel sám na brankáře, neukvapil se a pohledná kombinace skončila přihrávkou před prázdnou branku, kde stál Bláha - 0:1.

Podolí se sice snažilo zvýšit aktivitu, ale náš tým pracoval výborně a do ničeho jsme domácí nepustili. V závěru byl trochu neprávem vyloučen Jůzek, který odnesl nesportovní chování svých spoluhráčů a na naší straně pak přišly další dvě červené karty, které kvalitní zápas trochu znehodnotily. Jedna však byla po gólové radosti. Perl našel rozběhlého Kloučka, ten se v zakončení neukvapil a mazácky skóroval - 0:2. Za oslavu branky však viděl druhou žlutou a šel pod sprchy. V závěru ještě po faulu domácího hráče viděl kartu stejné barvy Frei, a tak se dohrávalo 10 na 9. Na výsledku to však nic nezměnilo, a tak si odvážíme nesmírně cenné tři body.

Trenér Petr Vanko: "Za tři body jsem nesmírně šťastný. Podolí má výborný tým a body se odsud vozit nebudou. Kluci hráli nesmírně zodpovědně a dá se říct, že kromě jedné hlavičky, jsme neudělali chybu při bránění. Vítězství považuji za zasloužené, chválím kluky za trpělivost, pozorné bránění a ve většině případů za udržení nervů a koncentrace na hru. Góly musely potěšit i diváky, protože padly po velmi pohledných akcích. Kaňkou jsou dvě červené, které příliš neodpovídají tomu, co se tu odehrálo, ale věřím, že si s tím poradíme."

Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 0:2 (0:0)