FC Tempo Praha

U13: Dvojzápas s Táborskem a PFA

28.9.2016 23:23   Radek Dobrý  

V pátek prohra o gól s Táborskem, v sobotu jasné vítězství nad PFA.

V pátek 23.9 jsme sehráli domácí mistrovské utkání s týmem Táborska. Utkání se hrálo na jednom hřišti podle nového modelu. Snažili jsme se, aby se hrálo na dvou hřištích, aby do hry bylo zapojeno co nejvíce kluků z kádru, ale bohužel hosté tento návrh neakceptovali.

Do zápasu jsme vstoupili katastrofálně, když jsme brzy prohrávali 0:4. Soupeř trestal bez milosti každé naše zaváhání. Nás tento vývoj utkání dost poznamenal po psychické stránce. Na hřišti jsme si v daných momentech přestali věřit. Ve finální fázi jsme byli příliš zbrklí a nebo jsme hledali komplikované řešení. Naštěstí pro nás přišel gól Mezteka, který nastartoval stíhací jízdu v zápase. Záhy se trefil Stiller a vše nasvědčovalo, že obrat ve výsledku je na spadnutí. Byli jsme u všech míčů dříve, začali jsme vyhrávat osobní souboje, vrátila se nám odvaha prosadit se v situacích 1 vs 1. Hostující brankář chytil i nemožné, a tak nepřipustil obrat skóre do poločasu.

Cílem druhé půle bylo otočit výsledek a navázat na náš tlak z konce prvního poločasu. Opět ale stačila chvíle nepozornosti a Táborsko trestalo lacinými brankami. V poli jsme měli navrch, míč jsme měli častěji v držení a do zakončení jsme se dostávali také často. Přestože jsme druhý poločas vyhráli 5:3, na celkovou výhru to nestačilo.

Pokud  mám hodnotit zápas v globálu, tak dnes nezvítězilo lepší mužstvo, ale šťastnější. My jsme většinu zápasu byli aktivnější, o tom svědčí počet našich rohových kopů, kterých bylo snad i dvacet. Měli jsme i více brankových šancí než Táborsko, jen nám chyběla větší kvalita v zakončení. Dále byly klíčové vstupy do obou poločasů, které byly z naší strany velice špatné, vždy jsme byli nesoustředění, a tak soupeř trestal. Jinak musíme kluky pochválit za bojovnost a také za to, že makali až do samotného konce zápasu. 

V dalším zápase jsme hostili tým z Povltavské FA. V utkání jsme chtěli navázat na náš dobrý výkon z předchozího dne (Táborsko) a konečně zvítězit. Zápas se hrál opět na jednom hřišti. 

Celý zápas se hrál za naší trvalé převahy. Soupeře jsme často nepouštěli ani z vlastní poloviny hřiště. Povltavské mužstvo nekladlo velký odpor ve hře a spoléhalo se převážně na nakopávané míče za naši obranu. My jsme si dnes po dlouhé době vyzkoušeli  zakládání útočné akce bez tlaku. Utkání hodně ovlivňoval fakt, že jsme den předtím odehráli těžké utkání, a tak síly ubývaly. Náš výkon nebyl tak kvalitní jako v předchozím zápase, ale na daného soupeře bez větších problémů stačil.

Dnešní naše výhra je z cela zasloužená. Jen škoda, že nebyla s větším brankovým rozdílem. Náš výkon dnes padal s kvalitou soupeře, a tak jsme rádi, že máme zápas za sebou. Doufáme, že se na vítězné vlně udržíme i v Písku.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 7:8 (2:5)
FC Tempo Praha - Povltavská FA 14:2 (7:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:12)