FC Tempo Praha

Muži A: První porážka v soutěži

2.10.2016 23:33   Petr Vanko  

Utkání se Slivencem si Tempo prohrálo hloupými chybami.

Po pohárovém postupu pokračoval anglický týden domácím soubojem se Slivencem. Náš tým chtěl potvrdit dobrou formu z předchozích zápasů a připsat si další vítězství. Zároveň jsme se chtěli vyvarovat stejných chyb, které jsme udělali v poháru s Ďáblicemi, ale to se bohužel nepodařilo. I tak jsme měli dostatek brankových příležitostí, abychom zápas vyhráli, ale bohužel i s produktivitou jsme dnes byli na štíru.

Pojďme ale postupně. Dnes výborně hrající Tománek našel za obranou Bláhu, ale jeho střelu zastavila tyč. Pak jsme měli další šance, ale ujala se až střela Kloučka po pěkném centru Patrika Geisslera - 1:0. Za dvě minuty jsme ale poprvé chybovali. Naši rozehrávku získal soupeř a i když šel do dostatku našich hráčů, tak situaci vyřešil výborně a srovnal - 1:1. Pak se zápas trochu vyrovnal, ale postupně jsme znovu získávali převahu. Dvakrát se v dobré pozici ocitl Klouček, ale ani jednou z toho nebyla branka. Nejdřív nabil Bláhovi, který ve vyložené pozici přestřelil a podruhé jsme znovu místo koncovky volili přihrávku a nic z toho nebylo. Další dobrá pozice Bláhy pak byla zablokována, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Dobrou kombinační hrou jsme Slivenec dokázali přehrát. Soupeři výrazně ubývaly síly a zdálo se být jen otázkou času, kdy zápas zlomíme. Pak ale přišlo deja-vu z poháru. Hned po několika sekundách druhého poločasu přišla krátká malá domů, kterou vystihl Heráň a poslal hosty do vedení - 1:2. Zanedlouho další velká hrubka. Místo jednoduchého odkopu jsme opět vymýšleli ve vlastním pokutovém území, stejně jako s Ďáblicemi penalta a Majer si s ní poradil - 1:3. Rychle jsme se však dostali do zápasu. Bláha odcentroval, míč se dostal ke Kolaříkovi a ten nás i s pomocí teče dostal na dostřel - 2:3. Pak se hosté dostali místy až pod drtivý tlak. Náš tým hrál aktivně i pohledně a vytvářel si jednu šanci za druhou. Z těch nejvyloženějších zmíním Tománka, dvakrát Schwank, Šváb, Klouček a pak další méně velké. Bohužel jsme z tohoto počtu nevytěžili ani jednu branku. Slivenec tak i trochu se štěstím zvítězil a připravil nám první porážku v soutěži.

Trenér Petr Vanko: "Bohužel se opakovala situace ze středy a věc, kterou jsem zmiňoval v hodnocení pohárového zápasu. Velké chyby před vlastní brankou a soupeřovy dva góly za nerozhodnutého stavu, které padly po větším přičinění našich hráčů než hostů. I přesto jsme měli dost šancí na to, abychom zápas vyhráli, ne-li aspoň zremizovali, ale bohužel nás dnes ještě ke všemu zradila i koncovka. V prvním poločase nám chybělo více přímočarosti, na čemž jsme po pauze zapracovali, ale bohužel soupeř i se štěstím výhru uhájil. Nezbývá než dobře potrénovat a na sobotní derby s Libuší se dobře připravit a body získat tam."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ A.F.K. Slivenec 2:3 (1:1)