FC Tempo Praha

Muži A: Tempo ovládlo derby na Libuši

9.10.2016 23:21   Petr Vanko  

Výhra 4:2 byla zasloužená, zápas mohl být rozhodnutý mnohem dříve.

Po domácí porážce se Slivencem jsme všechno chtěli napravit na půdě Libuše. Očekávali jsme vyhecovaný zápas. Aby také ne. Derby mezi oběma týmy se už nějaký pátek nehrálo (pokud pominu přípravu) a navíc proti nám stál soupeř, který chtěl odčinit bídný výkon proti Modřanům. Další komplikací byl rozměklý terén, který se každou minutou zhoršoval. Nutno dodat, že na to, jaké vládlo v Praze počasí, tak se tráva ještě celkem držela. Ale jednoduché to nebylo pro oba týmy. No a to nebyla poslední komplikace. Před výkopem jsme vinou nejrůznějších důvodů přišli i o celé brankářské trio a na poslední chvíli jsme museli žhavit telefon, aby vůbec měl kdo chytat.

Na tomto místě je třeba poděkovat Denisi Hozákovi z U19, který přijel 15 minut před výkopem a i když jsme ho doslova vytáhli z postele, tak mu musíme poděkovat za velice dobrý výkon, který položil základ zisku tří bodů.

Věděli jsme, že postupem času se z travnatého hřiště stane bahno, a tak jsme nechtěli ponechat nic náhodě a na Libuš vletět hned od úvodu a zápas rozhodnout. To se nám také málem podařilo. Nejprve ošemetný přímý kop vyřešil Hozák, aby pak Vltavský našel krásnou kolmicí Kloučka, který ustál penaltový faul obránce a svůj samostatný únik zakončil gólem - 0:1. Dařilo se nám kombinovat a soupeře přehrát, ale stále jsme se museli mít na pozoru. Libuš hrozila z přímých a rohových kopů, ale naše obrana byla pozorná. Kromě jediného rohového kopu, který proletěl naším pokutovým územím, jsme vše dokázali uskákat. Naopak náš přímý kop rozehrál výborně Perl a hlava Kadlece šla přesně do protipohybu brankáře - 0:2. Zanedlouho mohlo být hotovo, když Schwank výborně zabojoval a jeho práci zužitkoval Klouček v samostatný nájezd, nikoliv však v branku, protože Bouška předvedl výborný zákrok. Pak jsme se uchýlili k trochu naivní rozehrávce a několikrát jsme málem byli pod tlakem, naštěstí jsme vždy na poslední chvíli dobře zasáhli. Čisté konto nám však do kabin nezůstalo. Po přímém kopu jsme odvraceli odražený míč na několik pokusů, bohužel po sérii odrazů se kulatý nesmysl odrazil k hráčům Libuše, přišla kolmice mezi obránce a při snaze ukopnout míč jsme si vstřelili vlastní branku - 1:2.

Terén už byl těžký a oběma týmům docházely síly. Naštěstí se nám povedla krásná akce hned při vstupu do druhé poloviny. Velice dobře hrající Kolařík prostrčil míč na neméně dobře hrajícího Perla, jeho přihrávku zakončil Klouček na kopačky Švába a míč se třepetal v síti - 1:3. Další branku mohl přidat Klouček, ale ve vyložené šanci jej Kolařík vyzval těžkou přihrávkou a zpracování se našemu hráči nepovedlo. Jak se nám opět nepovedlo vedení potvrdit, tak jsme znovu inkasovali. Hozák nejprve skvěle zasáhl, ale Nekola neměl těžkou práci a dorazil do prázdné branky - 2:3. Pak se po další penaltové situaci a jasné ruce Šupiny penalta nepískala, ale to už neplatilo o minutě 75. Rozhodčí měl dokonce takový luxus, že si mohl vybrat, protože nejprve byl jasně stažen Klouček a následně podražen Patrik Geissler. Penaltu bezpečně proměnil Kadlec - 2:4. Druhá branka do té doby dobře hrajícího Kadlece trochu změnila jeho taktické myšlení, a tak jsme se dvakrát dostali do trochu složité situace, kterou jsme však dokázali uhasit. Nic víc se už nestihlo, i když z dalších brejků našeho týmu ještě mohlo do deštivého počasí zahřmít, ale i tak bereme (v kontextu všech událostí) nesmírně cenné tři body.

Naše výhra v derby je tak nejlepší pozvánkou na příští týden, kdy Lhotka uvidí souboj prvních dvou celků tabulky a přivítáme velice dobře hrající Radotín.

Trenér Petr Vanko: "Sám jsem byl zvědavý, jak s naším mladým týmem zamává první prohra v soutěžních zápasech. Navíc se hrálo na těžkém terénu a derby jsou vždy velmi nevyzpytatelná. Po zápase však musím říct, že jsme to odmakali, místy předvedli i pohledné kombinace a zaslouženě si odvážíme tři body. Mrzí mě, že jsme utkání mohli dvakrát rozhodnout a místo toho jsme domácí dvakrát pustili do zápasu, ale díky týmovému výkonu jsme to nakonec zvládli. Na druhou stranu buďme rádi i za čtyři vstřelené branky, protože minulý týden nás právě produktivita zradila. Již teď se nesmírně těším na sobotní zápas s Radotínem a věřím, že bude pro náš tým velkou motivací dosud neporaženého soupeře přehrát."

Zápasy:

SK Libuš 838 - FC Tempo Praha 2:4 (1:2)