FC Tempo Praha

Muži A: V bitvě o čelo vysoká výhra

16.10.2016 22:40   Petr Vanko  

K jasnému vítězství 6:0 nad Radotínem pomohl výborný vstup do zápasu a nedisciplinovanost hostí.

V rámci 8.kola se na Lhotce schylovalo k velmi zajímavému duelu. Jako vedoucí tým tabulky jsme přivítali druhého v pořadí - tedy celek Radotína. Dalo se očekávat, že bude k vidění velice zajímavý zápas dvou kvalitních týmů. Radotín držel prozatímní neporazitelnost a náš tým chtěl ukázat, že není na čele tabulky náhodou. Kdo přišel později, tak musel litovat, protože přišel hned o dvě branky.

FC Tempo Praha - SC Radotín 6:0 FC Tempo Praha - SC Radotín 6:0
Vstup do zápasu jsme měli opravdu skvostný. Už po šesti minutách jsme vedli o dva góly. Nejprve Perl posadil přímý kop na hlavu Schwanka - 1:0 - a za chvíli Schwank vyhrál důrazný souboj s hostujícím obráncem a Bláha pohotově přehodil brankáře - 2:0. Rychlé vedení nás trochu ukolébalo a Radotín se zdravě naštval a notně přidal na tempu a důrazu. Naše obrana pracovala bezchybně, ale nutno říct, že jsme si naší pasivitou trochu koledovali. Soupeř využil i dlouhého ošetřování krvavého zranění Tománka a získal územní převahu, kterou si držel prakticky až do poločasového hvizdu.

O přestávce jsme si připomněli co chceme hrát a do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem aktivněji, než jak jsme poločas končili. Dvakrát jsme mohli rozhodnout, ale v hraničních situacích nás dvakrát zastavil praporek pomezního rozhodčího. Na druhé straně si soupeř vytvořil jedinou možnost vstřelit branku, ale hlavičku na zadní tyč vyškrábl na rohový kop Kuchař. To bylo ze strany Radotína všechno, protože místo fotbalových kvalit se hosté prezentovali nedisciplinovaností a celý duel nám tak usnadnili. Ještě předtím však našel za obranou Valta Kloučka, který přehodil brankáře a i když hostující strážce svatyně dělal co mohl, tak míči v cestě do sítě nezabránil - 3:0.

Pak přišly neslavné chvilky hostujících hráčů. Císařovský ostrým faulem zneškodnil Valtu a putoval do sprch a zanedlouho jej po strčení stejného hráče následoval Doležal. Proti oslabenému soupeři jsme ještě přidali další góly. Kolmici Tománka zužitkoval po samostatném nájezdu Klouček - 4:0. Rohový kop Patrika Geisslera zakončil svým prvním dotykem v utkání nekompromisně Barták - 5:0 a definitivní tečku přidal po přesné přihrávce Bláhy dobře mířící Hurka - 6:0. Duel dvou prvních týmů tabulky tak skončil naším jasným vítězstvím a věřím, že jsme početné divácké návštěvě udělali radost.

Trenér Petr Vanko: "Výsledek hovoří jasnou řečí a musím kluky pochválit, že si stále drží velmi slušný standard svých výkonů. Velmi nám pomohl vstup do zápasu a rychlé góly, ale pak jsme i vinou ošetřování trochu vypadli z role. O poločase jsme si trochu důrazněji museli připomenout, co máme na hřišti dělat a druhý poločas již byl lepší. Samozřejmě nám za stavu 3:0 pomohly dva nesmyslné zkraty hostujících hráčů, ale i tak věřím, že bychom zápas dotáhli do vítězného konce. Nyní se musíme dobře připravit na další zápas a vítězství potvrdit v dalším kole."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SC Olympia Radotín 6:0 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:50)