FC Tempo Praha

Muži B: Letecký den ve Kbelích

27.10.2016 15:44   Patrik Baroch  

Na scéně se objevil i obávaný kluzák PD-8.

V sobotu 22.10. se v pražských Kbelích uskutečnil letecký den. Všichni návštěvníci se dočkali zajímavého programu. Celá akce byla pod dohledem koordinátorů se světlicemi. Na křídlech jsme mohli spatřit Hrstku s Hyršlem, jak se snaží natočit cover verzi videoklipu populární písničky od skupiny O–Zone – Dragostea din tei.

Všichni příchozí byli natěšení na stíhačky, ty se ale s ohledem na nominaci dostavily na Děkanku. Poměrně brzo Hrstka fanatiků, zjevně pod vlivem v kinech právě vysílaného filmu Anthropoid, spáchala atentát na jednoho z draků, načež následovala rozsáhlá drakiáda. Na chvíli se na scéně objevil i obávaný kluzák PD-8, a dal tak připomenout na dětmi oblíbené letadélko Sáně. Bohužel se ale střetl s Luňákem – nikoli s Jirkou z Houslic, ale s Luňákem červeným (Milvus milvus). "Pédé osmička“ tak musela rychle odletět za doprovodu skladby Mávej od MIG 21. 

Následovalo promítání snímku Letec na větrné Hurce. Naneštěstí ani tato kinematografická chvilka se neobešla bez potíží. Narušil ji jeden z pilotů, když si nahlas otevřel svůj Red Bull a musel být z letiště vyveden. Na závěr se už jen představilo letadlo práškovací, jelikož mnoho pilotů bylo opravdu na prášky. Nakonec se tak v dobrém světle ukázal pouze zastánce slovenské letecké školy Marcel Geče, protože to byl teda úlet. To samé se bohužel nedá povědět o prezidentovi ČR, který odsud z Kbel neodletěl, a nestihl tak pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče.

Smolné odpoledne skončilo pádem letounu Tempo–1928. A na mysli kritiků tak vyvstává otázka: "Mělo by si vedení letky chystat padáka?". Nicméně s chladnou hlavou by se stále dalo říci, že označení tempáckých letadel je OK.

Zápasy:

Spartak Kbely - FC Tempo Praha B 5:2 (1:1)