FC Tempo Praha

Muži A: Povinné vítězství s Újezdem

31.10.2016 23:00   Petr Vanko  

Hosté urputně bránili, ale jejich obranný val byl přesto dvakrát prolomen.

Po velmi neuspokojivém výkonu, který jsme podali minulý týden, jsme měli šanci na reparát v domácím prostředí proti SK Újezd Praha 4.

Hosté byli v jarní části štikou sezóny, ale na podzim se jim v novém soutěžním ročníku vůbec nedaří. Povinnost tak velela zvítězit, ale nutno říct, že naše sebevědomí po překvapivé prohře z minulého kola velmi utrpělo a vidět to bylo i na hřišti. Zejména ve finální části nám chyběl klid a možná i trochu štěstí, a tak bylo jasné, že si tři body budeme muset vybojovat. Celý první poločas jsme měli trvalou převahu a hosté za celé utkání nevystřelili na naši branku. Snažili se však o zodpovědné bránění, ale i tak jsme šance měli. Klouček dostal od Kadlece výborný pas za obranu, ale brankář jeho střelu vyrazil na rohový kop. Pak se chytrým obloučkem prezentoval Frei, ale jeho pokus skončil jen na břevně. Do zakončení hlavou se několikrát dostal i Schwank, ani jednou se však jeho pozice nedá nazvat vyložená a branku netrefil. Když pak několik dalších přečíslení nebo nájezdů zastavil praporek pomezního rozhodčího, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran jsme šli hned do vedení. Frei krásně prostrčil na Patrika Geisslera a jeho střela se od brankáře a tyčky odrazila za brankovou čáru - 1:0. Šli jsme tak do trochu šťastného, ale zaslouženého vedení. Náskok mohl zvýraznit Klouček, kterého kolmicí vysunul Frei, ale trefil jen břevno. Pojistky jsme se ale dočkali. Perl prostrčil míč na Kloučka, jeho tečovaný centr v akrobatické pozici dopravil do sítě Kolařík - 2:0. Náš střelec tak svůj několikasekundový pobyt na hřišti ihned přetavil v gól. Zápas byl rozhodnut a v poklidu jsme dokráčeli ke třem bodům.

Trenér Petr Vanko: "Z naší hry se vytratila lehkost okolo branky soupeře, a tak jsme na branku čekali trochu déle. Zápas jsme však měli ve své moci a náš soustavný tlak nakonec vedl k výhře, kterou jsme moc potřebovali. Kluci dnes přistoupili k zápasu mnohem lépe a jen mě mrzí, že jsme to nedokázali i minulý týden. Zpátky v minulosti se však nemá smysl vrtat. Poučili jsme se a věřím, že i v těžkém utkání na Stodůlkách necháme na hřišti úplně všechno a porveme se o vítězství."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Újezd Praha 4 2:0 (0:0)