FC Tempo Praha

Muži A: Tři body za tři góly

7.11.2016 9:15   Petr Vanko  

Tempo zvládlo těžký zápas na hřišti expřeborových Stodůlek.

Domácí tým v loňské sezóně hrál přebor a byť nakonec sestoupil, tak jsme před jeho kvalitami měli velký respekt. Náročnost utkání stoupla i díky velmi nekvalitnímu terénu, kdy poskakovala každá přihrávka a hrát kombinačně bylo prakticky znemožněno. Když se pak přidala absence několika našich defenzivních hráčů, tak jsme věděli, že cesta k úspěchu povede jen přes maximálně soustředěný výkon.

TJ Sokol Stodůlky - FC Tempo Praha 1:3 TJ Sokol Stodůlky - FC Tempo Praha 1:3
 To se také stalo. Od prvních minut jsme byli lepším týmem a i přes úvodní nebezpečný centr, který proletěl naším pokutovým územím, jsme měli navrch. Po centru Patrika Geisslera jsme se mohli dostat do vedení, ale Klouček prázdnou branku netrefil. Pak se uvolnil Vltavský, prostrčil míč na rozběhnutého Kloučka a ten se tentokrát z mnohem těžší pozice prosadil a prostřelil Šalandu - 0:1. Dále jsme domácí tlačili, ale další branka nepřišla. Po rohovém kopu Vltavského se k odraženému míči dostal Klouček, ale jeho další tutovka skončila vedle. Domácí mohli vyrovnat po průniku středem hřiště, ale povedenou narážečku a zakončení zmařil včas vyběhnuvší Kuchař. Pak se domácí trochu dostali do hry, ale přece jen jsme přidali zaslouženou pečeť před poločasovým hvizdem. Frei se u postranní čáry uvolnil, jeho centr se dostal ke Kloučkovi, ten posunul na Vltavského a jeho rána orazítkovala břevno, dorážku hlavou Schwanka zablokoval na cestě do sítě obránce a důrazný Barták pak přece jen dopravil míč do sítě - 0:2. Ihned zazněl hvizd a šlo se do kabin.

Po změně stran jsme kontrolovali hru a domácí jsme do ničeho nepustili. Naopak Perl obral o míč hostujícího záložníka, přihrál Freiovi a jeho tvrdá rána skončila v síti - 0:3. Ten samý hráč se dostal do úniku ještě jednou, ale tentokrát skončila jeho rána mimo. Zápas se změnil po zranění Schwanka, který musel s tržnou ranou odstoupit a přišli jsme tak o důležitého hlavičkáře. Z přímého kopu se pak dostal za obranu Poláček a chytrým obloučkem mířil přesně - 1:3. Každý další centr byl nebezpečný, ale nakonec jsme to zvládli a postupem času jsme opět hrozili z brejků, Žádný se však neujal, a tak se skóre nezměnilo. Po velmi těžkém utkání si tak vezeme tři body.

Trenér Petr Vanko: "V týdnu jsme se na zápas důkladně připravovali a i přístup kluků tomu odpovídal. Hráli jsme s velkým nasazením a byli jsme připraveni i na mnoho soubojů a hrbolaté hřiště. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a kromě pasáže, kdy soupeř snížil, jsme měli zápas pod kontrolou. Jsem rád, že jsme se vyrovnali poněkolikáté i s nucenými absencemi a máme vždy kam sáhnout, abychom podali dobrý výkon. Věřím, že v dalším zápase necháme na hřišti všechno a v posledním domácím klání uděláme maximum pro výhru."

Zápasy:

TJ Sokol Stodůlky - FC Tempo Praha 1:3 (0:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:32)