FC Tempo Praha

Muži A: Pohodová výhra nad ČAFC

13.11.2016 23:33   Petr Vanko  

Finále podzimu nás čeká v sobotu od 10:30 hodin ve Střešovicích.

Poslední domácí zápas podzimu jsme hráli proti béčku přeborové ČAFC Praha. Přes noc pořádně přituhlo a na Prahu se snesl sníh, nicméně umělá tráva byla připravená bez problémů.

Úvod zápasu nás nezastihl v optimální pohodě a centr za obranu nadělal velké zmatky okolo pokutového území, naštěstí nás soupeř nepotrestal. Pak jsme převzali iniciativu a až do závěrečného hvizdu jsme byli lepším týmem. Do vedení jsme se dostali poměrně brzy. Po centru Freie sice soupeř odvrátil míč, ale náš útočník jej pohotově obloučkem umístil do branky - 1:0. Naše aktivita pak byla odměněna ještě jednou. Brankář vyrazil náš střelecký pokus, u míče byl první Barták, ale jeho gólové dorážce zabránil obránce jen za cenu faulu a kopala se penalta. Kadlec - 2:0. Ještě jsme mohli přidat další branky, ale naše šance zůstaly nevyužity. Zejména přestřelení prázdné branky Kloučkem a náš postup dva na brankáře, který skončil ofsajdem, určitě doslova volaly po gólu.

Do druhého poločase jsme chtěli vstoupit aktivně a to se hned po pár vteřinách povedlo. Rohový kop se dostal až k Freiovi, který přihrál Švábovi a ten svým prvním kontaktem v zápase umístil kulatý nesmysl do prázdné branky - 3:0. Pak jsme s přehledem kontrolovali hru a několikrát jsme mohli navýšit náskok, ale Patrik Geissler bohužel neměl střelecký den. Dobře jsme drželi míč, kombinovali a soupeř se k ničemu nedostal. Po jedné z povedených kombinací jsme rozebrali obranu a přiťuknutí Kolaříka zakončil tvrdou ranou do sítě Barták - 4:0. Do závěrečného hvizdu se už skóre nezměnilo.

Sezónu končíme příští sobotu v 10:30 ve Střešovicích, kde diváci uvidí souboj prvního s druhým. Vskutku pikantní finále podzimních bojů a všichni se na zápas hrozně těšíme. Snad si do Střešovic najdou cestu i Tempáci a podpoří náš tým v boji o čelo, protože nás čeká nesmírně těžký souboj.

Trenér Petr Vanko: "Kromě úvodních minut jsme měli utkání pod kontrolou a zaslouženě jsme vyhráli. Prosadili jsme se kombinační hrou a myslím, že skóre naprosto odpovídá průběhu zápasu. Škoda malé nekoncentrovanosti v úvodu zápasu, která nás mohla stát inkasovaný gól. Příští sobotu ve Střešovicích si takové zaváhání nemůžeme dovolit."

Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha B 4:0 (2:0)