FC Tempo Praha

Muži A: Zápas podzimu rozhodl Schwank

20.11.2016 22:36   Petr Vanko  

Utkání o první místo ve Střešovicích přineslo tuhý boj a tři body nakonec putovaly na Lhotku.

Vrchol podzimní části přinesl duel prvních Střešovic a druhého Tempa. Zápas přinesl naprosto všechno, co by si divák mohl přát, chyběla snad jen penalta. Jinak se odehrál nesmírně dramatický zápas dvou vedoucích celků, který přinesl sedm branek, červenou kartu, dramatické zvraty a plno emocí.

Důležitost utkání si oba týmy uvědomovaly a již od první sekundy se hrálo ve vysokém tempu a s velkým nasazením. Lepší vstup do utkání měli domácí, věděli jsme, že budou chtít využít psychické pohody z osmizápasové vítězné šňůry a pokusí se nás zatlačit. Z úvodního náporu trefil Kouklík hlavou břevno. Další komplikace přišla o pár vteřin později. Vokurka zranil Tománka a ten se tak přidal na naší marodku ke Kadlecovi, Kalinovi, Barochovi, Tomáši Geisslerovi a Opletalovi. Kluci však v nasazení nepolevili a postupem času jsme se začali prosazovat. Tvrdou ránu Patrika Geisslera zblokoval obránce na rohový kop. Těsně před pauzou jsme se radovali z vedení. Vltavského přihrávku prodloužil Schwank na Patrika Geisslera a jeho ostrý pas za obranu dopravil do sítě Klouček s pomocí domácího Konejla - 0:1. Do kabin jsme tak šli s jednobrankovým vedením a po přestávce asi nikdo nečekal, co dva nejlépe bránící týmy předvedou.

Během dvanácti minut totiž padlo neuvěřitelných pět gólů. Do roli spasitele domácích se pasoval střídající Krpata. Hned po několika sekundách vypálil a jeho střela skončila v síti - 1:1. O několik sekund později si připsal druhou brankovou asistenci Patrik Geissler, jeho měkoučký centr hlavičkoval do sítě Schwank - 1:2. To ale nebylo vše. Po dalším centru se k míči dostal Schwank a v pádu ještě posunul na Bartáka, který se z vyložené šance nemýlil - 1:3. Zdálo se, že je rozhodnuto, ale během tří minut bylo vše jinak.

Nejprve jsme se nedohodli při dlouhém nákopu za obranu a Krpata se z voleje nádherně trefil - 2:3. Posléze ve sporném souboji byl atakován Kuchař a jelikož nezazněla píšťalka, tak důrazný Kašpar dotlačil míč do sítě - 3:3. Rázem byli domácí na koni a zápas dostal obrovský náboj. Když pak Konejl skluzem na stojnou nohu atakoval Vltavského, vzplály emoce na střídačce naplno. Duel o první místo měl náboj až do konce, aby ho rozhodli dva nejlepší hráči zápasu. Patrik Geissler poslal další centr před branku a hlavičkující Schwank z těžké pozice umístil míč do branky - 3:4. Závěr zápasu pak už připomínal více rugbyové mlýny než fotbal. Nákop za nákopem směřoval na naši obranu a domácím pak ještě pomohlo velmi přísné vyloučení Valty. Kluci však všechny těžké situace zvládli a obrovská bojovnost tak slavila zisk tří bodů a posun na první místo.

Závěrem bych ještě chtěl pochválit Střešovice, které předvedly obrovskou bojovnost a nasazení a prokázaly, že nám na jaře nedají nic zadarmo. Klobouk dolů před nasazením obou týmů, které určitě převýšilo úroveň I.A třídy.

Trenér Petr Vanko: "Jsme strašně šťastní za zisk tří bodů. Věděli jsme, že domácí hrají naprosto jednoduchý fotbal s absencí jakékoliv kombinace. Také jsme věděli, že v obraně mají problémy, pokud vyvineme dostatečnou aktivitu, a to se také potvrdilo a zápas rozhodlo. Snažili jsme se dostat do kombinace, avšak utkání bylo více boj, než pohledný fotbal. I přesto jsme pár náznaků předvedli a odměnou nám byly vstřelené branky. Jedním dechem musím dodat, že soutěž ani zdaleka není rozhodnutá a jaro bude nesmírně těžké. Teď nezbývá než si odpočinout a dobře se přes zimu připravit na třináct jarních kol."


Zápasy:

SK Střešovice 1911 - FC Tempo Praha 3:4 (0:1)