FC Tempo Praha

U14: Na Kladně málo odvahy

24.11.2016 23:37   Jaroslav Teplan  

Tempo po vyrovnané první půli na vedoucí tým soutěže nakonec nestačilo.

V neděli jsme odehráli zápas s vedoucím týmem soutěže, který doposud nepoznal hořkost porážky, a tak jsme se o to chtěli pokusit. Do zápasu jsme si dali jasné cíle, kterými byla aktivní hra s velkou nabídkou, neuhýbat v osobních soubojích, být odvážnía tlačit se do zakončení.

V prvním poločase jsme měli velké problémy s rozehrávkou od naší branky. Soupeř si nás hlídal osobně a my jsme s tím měli veliký problém. Nedokázali jsme přijít se žádným překvapivým řešením,nedokázali jsme změnit na základě vlastní invence způsob rozehry od brankáře, čímž jsme soupeři hráli do karet a díky tomu měl více ze hry. Gól jsme však inkasovali po velké nepozornosti. Nedbali jsme na rozehrání rohu soupeře, otočili jsme se a 0:1. Těsně před poločasem se nám po obdobné situaci podařilo vyrovnat, když jsme dokázali soupeře přehrát u rohu v situaci 2vs1, a po přihrávce Navrátila se podařilo Vitíkovi nekompromisně skórovat - 1:1.

Na začátku druhého poločasu jsme udělali dvě veliké individuální chyby, které soupeř potrestal - 1:3. Vzápětí šel L. Jirák sám na brankáře, ale bohužel trefil břevno. Poté se utkání dohrávalo bez nějakých větších příležitostí, i když více mělo ze hry Kladno. Poslední slovo mělo opět Kladno, které proměnilo pokutový kop za další zbytečný faul - 1:4.

V dnešním zápase jsem od kluků očekával mnohem více. Chyběla v našem týmu větší touha po lepším výsledku, větší odvaha předvést tvůrčí schopnosti a hlavně jsme soupeři výrazně usnadnili tím, že jsme se vyhýbali osobním soubojům. Střed hřiště nám v utkání moc nepomohl, soupeř v něm dominoval a tím získal větší prostor pro své útoky. Vitík s Horákem se nedokázali soubojově vyrovnat soupeři, a nebyli jsme tak schopni delší dobu podržet či získat míč. Dalším problémem bylo udržení míče na soupeřově polovině. Vše bylo způsobeno vlivem malé nabídky, nepřesnosti a zároveň v jednoduchosti hry soupeře na vlastní polovině hřiště. Je to bohužel stále opakovaná věc, ale pokud nebudeme odvážní a odolnější v osobních soubojích, tak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek.

Zápasy:

SK Kladno - FC Tempo Praha 4:1 (1:1)